1

Actualiteiten Civiel Jeugdrecht deel I november

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Paul Vlaardingerbroek zal de actualiteiten bespreken en de ontwikkelingen in de (concept-)wetgeving op het terrein van het civiel jeugdrecht.

Spreker

prof. mr. P. Vlaardingerbroek

prof. mr. P. Vlaardingerbroek

hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam

Onderwerpen

  • Ontwikkelingen in de (concept-)wetgeving op het terrein van het jeugdrecht (i.h.b. t.a.v. de jeugdhulp en het jeugdbeschermingsrecht), waarbij wordt ingegaan op recentelijk ingevoerde of  in het parlement in bespreking zijnde wetgeving met het oog de jeugdhulp en de jeugdbescherming (incl. Titels 13, 14 en 15 van Boek 1 BW). Ook op internetconsultatie verschenen wetgeving komt daarbij aan bod. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de rechtspositie (w.o. klachtrecht) van kinderen en ouders in het kader van de jeugdhulp en jeugdbescherming.
  • Tevens wordt in dit uur ingegaan op de (recente) jurisprudentie inzake het jeugdrecht – en jeugdbeschermingsrecht (m.n. inzake de jeugdhulp en ondertoezichtstelling).

Datum

maandag30november2020
1000
-
1100
Eigen werkplek
PE punten
1
Kosten
EURO 65,-- incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

website by Primosite