5

Actualiteiten Ondernemingsrecht

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Een cursus 'in de open lucht' (op de binnenplaats van het schitterende Kasteel Waardenburg). Om de RIVM richtlijnen te kunnen garanderen kan slechts een beperkte groep cursisten deelnemen aan deze cursus. In de buitenlucht zal prof.mr. C.A. (Kid) Schwarz uitgebreid ingaan op alle relevante ontwikkelingen op het terrein van het Ondernemingsrecht.

Alle vernieuwingsvoorstellen die een zekere rijpheid hebben worden besproken, waarbij zowel de Personenvennootschap (Wetsvoorstel Modernisering Personenvennootschappen), de NV (Conceptwetsvoorstel Modernisering NV-recht) en de Vereniging en Stichting (Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) gepaste aandacht krijgen. De meeste tijd zal worden besteed aan actuele rechtspraak en literatuur op het terrein van de BV.

Er zal in ieder geval aandacht zijn voor actuele ontwikkelingen in het denken en vormgeven van het dividendbeleid, aan aansprakelijkheid in het kader van verzuimen bij publikatieverplichtingen, zeker als die zijn te relateren aan Coronaproblematiek, aan ontwikkelingen op het terrein van tegenstrijdige belangen en op de wild interessante discussie over de rol van organen binnen rechtspersonen en de wijze van besluitvorming, alsook de aantasting van besluiten.

Doelgroep

Advocaten
(Bedrijfs)juristen

Spreker

prof.mr. C.A. Schwarz

prof.mr. C.A. Schwarz

Hoogleraar Ondernemingsrecht Erasmus School of Law, hoogleraar Ondernemingsrecht Universiteit Maastricht, partner Baker Tilly, accountancy en belastingadvieskantoor

Onderwerpen

  • Personenvennootschap (Wetsvoorstel Modernisering Personenvennootschappen)
  • NV (Conceptwetsvoorstel Modernisering NV-recht)
  • Vereniging en Stichting (Wetsvoorstel Bestuur en Toezicht Rechtspersonen)
  • Actuele rechtspraak en literatuur op het terrein van de BV

Datum

dinsdag25augustus2020
1230
-
1800
Kasteel Waardenburg
PE punten
5
Kosten
EURO 250,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten
Maximum aantal deelnemers:
50

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

website by Primosite