6

Actualiteiten Personen- en Familierecht

In deze actualiteitencursus zal door prof. mr. dr. L.M. Coenraad (hoogleraar Privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam, raadsheer-plaatsvervanger Hof Amsterdam) aandacht worden besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van het personen- en familierecht.

Onze oud-deelnemers (alumni) aan traditionele cursussen en webinars ontvangen een speciale korting op deze cursus van € 50,00 Noteer bij uw aanmelding onder het kopje kortingscode het volgende: ALU2017

De speciale prijs voor onze alumni is: € 300,00 Voor dit bedrag krijgt u maar liefst 6 PO punten!

Een gelimiteerd aantal van 26 personen kunnen deelnemen aan dit unieke college.

Indien u geen oud-deelnemer bent van de AvdR dan bent u ook van harte welkom bij dit college. De kosten zijn dan € 350,00 Na uw eerste aanmelding bent u uiteraard ook direct alumnus.

Doelgroep

Advocaten en (bedrijfs-)juristen

Spreker

prof. dr. mr. L.M. Coenraad

prof. dr. mr. L.M. Coenraad

hoogleraar Privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam, raadsheer-plaatsvervanger Hof Amsterdam

Onderwerpen

Het personen- en familierecht is een dynamisch rechtsgebied waarin veel innovatieve ontwikkelingen plaatsvinden. In deze cursus is om te beginnen aandacht voor actuele jurisprudentie op het gebied van het familie(proces)recht, zoals in verhuiszaken, alimentatiekwesties, gezag- en omgangproblematiek, bewijsrechtelijke kwesties in familiezaken en de procespositie van de minderjarige.

Voorts wordt ingegaan op de landelijk in te voeren maatregelen in de scheidingsprocedure, zoals de regierechter, het appointeren op maat, de benoeming van gedragsdeskundigen als bijzondere curator en het uniform hulpaanbod waarnaar rechtbanken kunnen verwijzen (aangekondigd in het recente visiedocument Rechtspraak (echt)scheiding ouders met kinderen) en op de voorstellen van de Staatscommissie Herijking Ouderschap. De gevolgen van KEI voor de familieprocedure mogen natuurlijk ook niet ontbreken in deze cursus.

PE punten
6
Aantal dagen
1
Kosten
EURO 350,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en specialisatie
Maximum aantal deelnemers:
26

Extra informatie

Programma:

09.30 - 10.00 uur  Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 11.00 uur  College
11.00 - 11.15 uur  koffiepauze
11.15 - 12.15 uur  College
12.15 - 13.00 uur  Lunch
13.00 - 15.00 uur  College
15.00 - 15.15 uur  koffiepauze
15.15 - 17.15 uur  College
17.15 uur Einde

website by Primosite