4

Actualiteiten civiel jeugdrecht

De cursus is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Prof. mr. P. Vlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) bespreekt met u 4 uur lang de actualiteiten op het gebied van civiel jeugdrecht.

In deze cursus staan de ontwikkelingen in het civiele jeugdrecht centraal. Prof. mr. Vlaardingerbroek bespreekt tijdens deze cursus onder meer de actualiteiten in wetgeving en jurisprudentie inzake het ouderschap, het gezag over en de omgang met kinderen, de kinderbeschermingsmaatregelen in theorie en praktijk, de Jeugdwet en de gesloten jeugdhulp. Uiteraard gaat hij uitgebreid in op de actualiteiten, waaronder de ontwikkelingen en de positie van het kind in de jeugdbescherming en de Jeugdwet. Hij bespreekt wat er sinds 1 januari 2015 is gewijzigd in de maatregelen van kinderbescherming door de komst van de Jeugdwet. Naast de herziening van de kinderbeschermingsmaatregelen komt ook de gesloten jeugdhulp en de positie van het kind en diens ouder(s) onder het regime van de Jeugdwet aan bod. Daarnaast besteedt prof. Vlaardingerbroek uiteraard ruimschoots aandacht aan recente jurisprudentie.

Doelgroep

Advocaten en (bedrijfs-) juristen

Spreker

prof. mr. P. Vlaardingerbroek

prof. mr. P. Vlaardingerbroek

hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam

PE punten
4
Aantal dagen
1
Kosten
EURO 325,- incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en specialisatie

website by Primosite