20

AvdR World Wide Curaçao Strafrecht 7 tm 11 oktober 2019

De Academie voor de Rechtspraktijk zal voor de negende keer in successie een World Wide cursus organiseren op Curaçao. AvdR World Wide studiereizen zijn reizen waarbij u niet alleen uw kennis op het gebied van diverse rechtsgebieden in de advocatuur verruimt maar ook tijd heeft voor andere aspecten zoals ontspanning en genieten.

Er zullen twee hoofdonderwerpen worden gedoceerd door vier docenten (allen uit de rechterlijke macht of werkend bij een gerenommeerd advocatenkantoor) zullen u de volgende onderwerpen doceren.

  • Formeel Strafrecht
  • Materieel Strafrecht

Doelgroep

Advocaten

De kosten

Wij bieden onze gasten ook dit jaar weer twee optie's (mogelijkheden) aan. Of u boekt uw eigen reis en verblijf of u kiest voor een all-in package inclusief reis- en verblijf.
 
 
1) De prijs van € 1500,00 excl. btw is inclusief:
 
20 uur kennis en 20 PO punten, koffie, thee alsmede frisdranken tijdens de cursus. Openingsbuffet, aperitief en einddiner.
 
exclusief:

De reis-, verblijfskosten en verzekeringen. We hebben hier speciaal voor gekozen aangezien ieder van u specifieke wensen heeft. Zo kunt u arriveren wanneer u wilt, vliegen wanneer u wilt en overnachten in een hotel naar eigen keuze. Niet iedereen slaapt  graag in een 4**** of 5***** hotel. Door deze opzet kunt u ook uw gezin of eega gemakkelijk uitnodigen om mee te gaan. U kunt het zo goedkoop dan wel duur maken als u zelf zou willen. De keuze is dus aan u!
 
U kunt de reis en uw verblijf pas gaan boeken als u zeker weet dat de cursus daadwerkelijk 100% doorgaat!
 
2) De prijs van € 3500,00 excl. btw is inclusief:
 
De reis-, en verblijfskosten van zo. 6 oktober tm vr. 11 oktober 2019. terugvlucht op za.12 oktober (vlucht, 6 overnachtingen, 6 keer ontbijt). Transfer v.v. van luchthaven naar het hotel. Openingsbuffet, 20 uur kennis en 20 PO punten, koffie, thee alsmede frisdranken tijdens de cursus. Aperitief en einddiner op 11 oktober. 
 
exclusief:
 
Verzekeringen, niet genoemde lunches en diners alsmede persoonlijke uitgaven.
 
Noteer bij uw aanmelding welke optie uw voorkeur heeft.

Sprekers

mr. H.A. Gerritse

mr. H.A. Gerritse

senior rechter Rechtbank Midden-Nederland

mr. J. Snitker

mr. J. Snitker

senior rechter Rechtbank Rotterdam

mr. M.W. Groenendijk

mr. M.W. Groenendijk

strafrechter, persrechter, Rechtbank Noord-Holland, lector Strafrecht ZM bij Studiecentrum Rechtspleging (SSR)

mr. F.A. ten Berge

mr. F.A. ten Berge

advocaat Ten Berge Leerkotte Advocaten

Onderwerpen

Dag 1 maandag 7 oktober 2019 van 20.00 uur – 22.30 uur

Openingsbuffet

 Dag 2 dinsdag 8 oktober 2019 van 08.00 uur – 13.30 uur

Spreker: mr. H.A. Gerritse

  • Vormverzuimen:

Aan de hand van de logische volgorde van opsporing naar vervolging tot berechting, wordt jurisprudentie besproken waarbij vormverzuimen in deze verschillende fasen van strafvervolging aan de orde zijn geweest. Op deze manier worden bepaalde juridische en praktische aspecten van strafvordering opgefrist, maar wordt ook een beeld geschetst van de wijze waarop de rechters in eerste of tweede aanleg omgaan met bepaalde vormverzuimen. Uiteraard wordt gekeken hoe de Hoge Raad er thans mee omgaat. Tijdens de cursus wordt ook interactie met de deelnemers bevorderd, zodat men eigen casus kan inbrengen.

  • Jeugdstrafrecht:

Zowel voor advocaten als voor rechters wordt jeugdstrafrecht als een specialisme gezien. Dit betekent ook dat het goed is om scherp te krijgen welke aspecten wat betreft strafvordering en strafrecht afwijkend zijn binnen het jeugdstrafrecht en vooral hoe dit verschil uitpakt in bejegening, de procedure voor wat betreft de voortgang, maar ook de afwikkeling van een zaak. Ook de verschillende rollen van de procesdeelnemers worden besproken en de uitgangspunten die bij de berechting van minderjarigen centraal staan.

 Dag 3 woensdag 9 oktober 2019 van 08.00 uur 13.30 uur

Spreker: mr. M.W. Groenendijk

  • Bewijs:

Bij het bewijs van strafbare feiten spelen getuigenverklaringen vaak een belangrijke rol. Voor verdachten is het daarom van belang om getuigen te kunnen ondervragen om de betrouwbaarheid van hun verklaringen te kunnen onderzoeken (het recht zoals neergelegd in art. 6 lid 3 sub d EVRM). Dit cursusonderdeel zal daarom in het teken staan van het ondervragingsrecht. Aan de orde komen de eisen die gesteld mogen worden aan de motivering van getuigenverzoeken en de motivering van de afwijzing van een getuigenverzoek door de zittingsrechter. Bij deze bespreking zal tevens aandacht worden besteed aan de bewijsminimumregels en schakelbewijs. Deze onderwerpen worden aan de hand van wetgeving,  jurisprudentie en casuïstiek besproken waarbij eigen inbreng van de deelnemers wordt toegejuicht.

  • Opzet en schuld:

De Hoge Raad heeft de afgelopen jaren verschillende arresten gewezen over de leerstukken opzet en schuld. Tijdens dit cursusonderdeel zullen de deelnemers zich verdiepen in de verschillende opzetvormen, gradaties en gevolgen van de kwalificatie als opzet dan wel schuld. Aan de hand van actuele casuïstiek en recente jurisprudentie wordt onder meer aandacht besteed aan het grensgebied tussen de begrippen voorwaardelijk opzet en bewuste schuld en zal ook aandacht worden besteed aan roekeloosheid en voorbedachte raad.

 Dag 4 donderdag 10 oktober 2019 van 08.00 uur tot 13.30 uur

 Spreker: mr. J. Snitker

Dag 5 vrijdag 11 oktober 2019 van 08.00 uur tot 13.30 uur

Spreker: mr. F.A. ten Berge

  • Positie van het slachtoffer

De positie van het slachtoffer is veranderd. Op veel zittingen krijgen we te maken met spreekrecht en een vordering benadeelde partij. Met dit onderdeel van de cursus zal aan de hand van recente uitspraken de voorwaarden van de voeging benadeelde partij langsgelopen worden. Aan bod komen juist die aspecten die nog wel eens mis gaan en die de nodige verweren opleveren.  Behandeld zullen onder meer worden; wie mag er voegen,  schadevergoeding en nabestaanden, smartengeld, ingangsdatum wettelijke rente en de schadevergoedingsmaatregel. U kunt deze kennis aanwenden voor het opstellen van een voeging benadeelde partij maar ook aanwenden als verweer tegen een ingediende vordering.  Ook zal aandacht gegeven worden aan de nieuwe wet Affectieschade, die per 1 januari 2019 in werking is getreden.

           vrijdag 11 oktober 2019 van 20.00 uur tot 22.30 uur

Einddiner. Afsluiting van de Studiereis

PE punten
20
Aantal dagen
4
Kosten
EURO 1500,00 excl. BTW of EURO 3500,00 all-in incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten

Extra informatie

Hilton Curacao

Het Hilton Curaçao hotel bevindt zich op 9 hectare prachtig aangelegde tuinen en is gebouwd op een historisch 18e-eeuws fort, beschikt over twee eigen witte zandstranden, zwembaden en een PADI Gold Palm-duikcentrum op het terrein. Het resort biedt gasten prachtig ingerichte kamers met een tropische, maar eigentijdse inrichting. De Executive lounge biedt gasten een uitstekende setting om te ontspannen, te werken of gewoon te genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan. Het Hilton Curaçao is gelegen op tien minuten afstand van Hato International Airport en is een idyllisch spaonderkomen.

website by Primosite