20

AvdR World Wide Curacao Contractenrecht & Procesrecht

AvdR World Wide Curacao Contractenrecht & Procesrecht

De Academie voor de Rechtspraktijk zal voor het zevende jaar in successie een World Wide cursus organiseren op Curaçao. AvdR World Wide studiereizen zijn reizen waarbij u niet alleen uw kennis op het gebied van diverse rechtsgebieden in de advocatuur verruimt maar ook tijd heeft voor andere aspecten zoals ontspanning en genieten.

Er zullen twee hoofdonderwerpen worden gedoceerd. Contractenrecht en Procesrecht. Vier docenten (allen werkzaam bij de Rechterlijke macht) zullen u in vier onderwerpen bijpraten.

Mr.  G.J. Rijken (senior raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden): Actualiteiten Contractenrecht met uitstapjes naar Onrechtmatige Daad.

Mr. H. Wammes (raadsheer Hof Arnhem): Effectief contracteren waarbij in het bijzonder aandacht voor exoneraties, derdenbeding, boetebeding, proceskostenbeding en voorbehouden.

Mr. T.R. Hidma (senior rechter Rechtbank Overijssel, oud-bewerker van het deel Bewijs in de Pitlo-serie): Kort Geding en de 'nieuwe' approach van de rechter onder KEI

Prof. mr. W.D.H. Asser (hoogleraar Burgerlijk Procesrecht Universiteit Leiden): Bewijsrecht met aandacht voor (a) stelplicht & bewijslast en (b) bewijslevering.

Mr.  G.J. Rijken:

We gaan inzoomen op (niet-)leuke nieuwe rechtspraak, maar ook op door de wetgever gecreëerde problemen. Voorbeeld van dit laatste: De koop door een consument van een paard was altijd consumentenkoop. Per 1 januari 2013 is een dier opeens geen zaak meer (art. 3:3a BW). Wat nu met het bewijsvermoeden van art. 7:18 lid 2 BW? Deze bepaling is van Europese origine. Het Bundesgerichtshof heeft in 2006 en 2016 standaardarresten gewezen op dit onderwerp. Dit Duits Europees recht kan één-op-één naar Nederland worden vertaald. Verder lijkt het erop dat veel wettelijke regels geen praktische toepassing vinden: Hebt u bij een medische behandeling ooit iets gemerkt van de informed consentleer? En: krijgt u bij vertraagde vluchten wel schadevergoeding? Uw docent is inmiddels ervaringsdeskundige. Dan maar aandringen bij de ACM om de Spaanse vliegmaatschappij Vueling een fikse boete te geven? Lukt dat? Deze en vele andere voorbeelden passeren de revue ter lering en vooral vermaak.

Mr. H. Wammes:

Contractenmakers zijn juridische designers, juridische techneuten die worden ingeschakeld om afspraken vast te leggen en in het bijzonder om problemen te voorkomen. In de praktijk blijkt dit door allerlei oorzaken niet altijd te lukken. In het onderdeel “effectief contracteren” wordt mede vanuit een procesrechtelijke invalshoek besproken op welke wijze contracten effectiever kunnen worden opgesteld. In dit kader worden onder andere besproken: het proceskostenbeding, exoneraties, de relatieve werking van het contract, derdenbeding, boetebeding en voorbehouden.

Mr. T.R. Hidma:

Kort Geding-rechtspraak wordt wel gekarakteriseerd als bij uitstek 'rechtersrecht'. Het wettelijk kader beslaat immers slechts enkele wetsartikelen. De maatschappelijke betekenis van het Kort Geding is niettemin enorm. Interactief zal aan de hand van jurisprudentie en casuïstiek inzicht worden verschaft in de (on)mogelijkheden van het Kort Geding, met daarbij een open oog voor de actualiteit. Interessant is daarbij hoe de Kort Geding-approach zich verhoudt tot de (toekomstige) civiele bodemprocedure onder KEI die, naar wel wordt beweerd, Kort Geding-achtige trekken zal krijgen.

Prof. mr. W.D.H. Asser:

Het bewijsrecht is volop in beweging. Zo vroeg mogelijk, nog voorafgaande aan een procedure, bewijsinformatie verzamelen wordt steeds meer het parool. En als de procedure is gestart moet zo snel mogelijk regie worden gevoerd over eventuele bewijslevering. Getuigenbewijs (mondeling èn schriftelijk), deskundigen, inzage en bewijsbeslag komen op de cursus ter sprake. Het antwoord op de vraag welke partij wat moet bewijzen is essentieel voor het verzamelen van bewijsinformatie en de levering van bewijs. Fundamentele kennis over stelplicht en bewijslast is dus een must. In de cursus komen op al deze punten de meest actuele ontwikkelingen in de rechtspraak aan de orde.

Doelgroep

Advocaten

Sprekers

mr. G.J. Rijken

mr. G.J. Rijken

senior raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden

mr. dr. H. Wammes

mr. dr. H. Wammes

raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden, universitair hoofddocent Burgerlijk Recht Radboud Universiteit Nijmegen

mr. T.R. Hidma

mr. T.R. Hidma

senior rechter Rechtbank Overijssel, oud-bewerker van het deel Bewijs in de Pitlo-serie

prof. mr. W.D.H. Asser

prof. mr. W.D.H. Asser

hoogleraar Burgerlijk Procesrecht Universiteit Leiden

Onderwerpen

Dag 1 maandag 16 oktober 2017 van 08.00 uur – 13.30 uur

Spreker: Mr.  G.J. Rijken (senior raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden): Actualiteiten Contractenrecht met uitstapjes naar Onrechtmatige Daad.

 Dag 2 dinsdag 17 oktober 2017 van 08.00 uur – 13.30 uur

Spreker: Mr. H. Wammes (raadsheer Hof Arnhem): Effectief contracteren waarbij in het bijzonder aandacht voor exoneraties, derdenbeding, boetebeding, proceskostenbeding en voorbehouden.

 Dag 3 woensdag 18 oktober 2017 van 08.00 uur 13.30 uur

Spreker: Mr. T.R. Hidma (senior rechter Rechtbank Overijssel, oud-bewerker van het deel Bewijs in de Pitlo-serie): Kort Geding en de 'nieuwe' approach van de rechter onder KEI

 Dag 4 donderdag 19 oktober 2017 van 13.00 uur tot 18.30 uur

Spreker: Prof. mr. W.D.H. Asser (hoogleraar Burgerlijk Procesrecht Universiteit Leiden): Bewijsrecht met aandacht voor (a) stelplicht & bewijslast en (b) bewijslevering.

Dag 4 Einddiner donderdag 19 oktober 2017 van 19.00 uur tot 23.00 uur

Verrassingslocatie

Wat anderen zeggen

mr. B. Tomlow, Tomlow advocaten

Ik wil de AvdR nogmaals hartelijk bedanken voor de fantastische week. Voortdurend merk ik dat ik erg veel in deze cursus geleerd heb. Je had dus een voortreffelijke keuze. Verder was het ook uiterst gezellig

mr. A. Oegema, advocaat Dillinger Law

prima, professioneel en duidelijk Ahsmann / inhoudelijk zeer goede docent op hoogste niveau ( asser)  /  prima, goed verzorgde en levendig ( rijken) / inhoudelijk prima, interactief ( visser

mr. T. Carmelia- Martis, advocaat Curacao's Airport + Partners N.V.

Effectief / hoog praktijkgehalte en " to the point"

PE punten
20
Aantal dagen
4
Kosten
EURO 1695,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten

Extra informatie

De prijs is exclusief:

De reis-, verblijfskosten en verzekeringen. We hebben hier speciaal voor gekozen aangezien ieder van u specifieke wensen heeft. Zo kunt u arriveren wanneer u wilt, vliegen wanneer u wilt en overnachten in een hotel naar eigen keuze. Niet iedereen slaapt  graag in een 4**** of 5***** hotel. Door deze opzet kunt u ook uw gezin of eega gemakkelijk uitnodigen om mee te gaan. U kunt het zo goedkoop dan wel duur maken als u zelf wil. De keuze is dus aan u!
 
Wij adviseren en verzoeken u pas de reis en het verblijf te boeken zodra u heeft vernomen dat de cursus daadwerkelijk doorgaat!

Avila Beach Hotel****

Het Avila Beach Hotel is een luxe hotel op Curacao dat met trots al veel onderscheidingen heeft mogen ontvangen van wereldwijde reisplatforms als Tripadvisor en Fodor’s Travel.

Het hotel is al sinds jaar en dag een begrip op Curacao. Kent een rijke geschiedenis, ademt tijdloze elegantie, maar bruist tegelijkertijd van energie; een mooie mix van de klassieke sfeer van toen en het comfort van nu. Het Avila Hotel biedt persoonlijke beleving en een uitmuntende service in een eigentijdse en stijlvolle omgeving. Niet alleen in het hotel, maar ook in onze restaurants.

Het Avila Beach Hotel staat voor gastvrijheid en voor een onvergetelijk verblijf op Curacao. Of het nu voor een zakenreis is, een romantische huwelijksreis of voor een ontspannen vakantie. Het is niet zomaar een hotel op Curacao, maar een bestemming. De centraal gelegen locatie, twee privéstranden, culinaire evenementen en concerten maken het Avila Hotel een toplocatie. Al ruim 65 jaar weet het Avila Hotel als geen ander kwaliteit en gastheerschap uit te dragen met de grootste zorg en passie.

website by Primosite