- Wetsvoorstel tot verdeling van pensioen bij scheidingen: overgangsrecht
- Beëindiging van het religieuze huwelijk?
- Convenant en onvoorziene omstandigheden
- Huwelijkse voorwaarden in concreto
- IPR: Over ‘Versteinerung’ en wagonstelsels
- Wet herziening partneralimentatie
- De uitsluitingsclausule
- Financiële bescherming ouderen
Cursussen & Webinars
Mr. bc. A.P. van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen behandelen.
Mr. bc. A.P. van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland)
Vanaf 29 januari 2019 dient de Verordening huwelijksvermogensstelsels te worden toegepast. Advocaten in de familierechtpraktijk kunnen niet om deze nieuwe verordening heen. Is de Nederlandse rechter nog wel altijd internationaal bevoegd om de verdeling te gelasten? Welk recht is op de verdeling van toepassing? En onder welke voorwaarden is het toepasselijke huwelijksvermogensrecht nog aan (automatische) wijziging onderhevig? Op deze en andere vragen wordt tijdens de cursus antwoord gegeven.
De cursus is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.
Tijdens deze "Dag van het Alimentatierecht" wordt u volledig bijgepraat over alle ins en outs rondom alimentatiezaken. Een vijftal gespecialiseerde juristen uit de advocatuur, wetenschap en rechterlijke macht zullen deze dag voor u verzorgen. Er zal gestart worden met een duo presentatie over onder andere het onderwerp de Wet Herziening Partneralimentatie. Naast alle andere inleidingen zal er genoeg ruimte zijn voor discussie en vragen dankzij de inbreng van onze dagvoorzitter mevrouw mr. drs. Anne Zonnenberg.
Deze cursus is ontwikkeld samen met de Stichting Magna Charta Advocaten Erfrecht.
Tijdens deze drie uur durende lezing wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de vereffening van nalatenschappen en negatieve nalatenschappen. Er is ruimschoots aandacht voor actualiteiten negatieve nalatenschappen, waarbij wordt ingegaan op de rechtspraak. In het bijzonder zal aandacht worden besteed aan het verband tussen de vereffening van nalatenschappen en het faillissementsrecht. Prof. Mr. Jan Biemans is gespecialiseerd in de vereffening van nalatenschappen en is goed bekend met zowel het erfrecht als het faillissementsrecht.
Het personen- en familie(proces)recht is een dynamisch rechtsgebied waarin veel innovatieve ontwikkelingen plaatsvinden. In deze actualiteiten cursus zal door prof.mr.dr. L.M. Coenraad aandacht worden besteed aan recente jurisprudentie en actuele ontwikkelingen op het gebied van het personen- en familie(proces)recht.
Alweer de 12e editie in successie van deze door de AvdR georganiseerde basisopleiding. In overleg met onze docenten en dankzij de input van onze cursisten, wordt deze basisopleiding steeds verder ontwikkeld en verbeterd. De insteek is om een compleet programma op te stellen waar u in de praktijk het meeste profijt van zult hebben.
In drie cursusdagen (twee van 6 uur en één van 8 uur) heeft u van zes onderwerpen kennis opgedaan.
Deze basisopleiding is goedgekeurd door de Raad voor Rechtsbijstand. Indien u de basisopleiding volledig hebt gevolgd, voldoet u aan de inhoudelijke eisen die de Raad voor Rechtsbijstand stelt aan de Basisopleiding Personen- en Familierecht. Uitgangspunt is altijd dat de advocaat zelf verzoekt via een inschrijvingsformulier tot inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand.
Op 12 maart 2020 praten Anne Zonnenberg (advocaat Kehrens - Snoeks Advocaten) en Martine Gruiters (advocaat Van As Advocaten) u bij over de ins en outs van het alimentatierecht en -rekenen. Alle onderwerpen met betrekking tot kinder- en partneralimentatie worden behandeld. Uiteraard wordt recente jurisprudentie doorgenomen en komt de Wet Herziening Partneralimentatie uitvoerig aan bod. Na het volgen van deze cursus bent u weer volledig op de hoogte.
In deze actieve en interactieve cursus staat de vraag centraal: hoe kunt u de dynamiek op de zitting beïnvloeden? De focus ligt op de mogelijkheden en valkuilen van uzelf in relatie tot de rechter en de (advocaat van de) wederpartij.
Welk doel hebben rechters en welke aanpakken hanteren rechters? Hoe kunt u omgaan met een rechter die het in uw ogen niet goed aanpakt? Hoe kunt u omgaan met (de advocaat van) de wederpartij? Wat betekent het gedoe op zitting voor uw cliënt en voor de verhouding tussen u en en uw cliënt?
Naast communicatiemodellen komen onderwerpen als het belang van partijen, de gedragscode voor advocaten in personen- en familierecht, omgaan met conflicten, onderhandelen, de werkwijze en het doel van de rechter en het verloop van een zitting aan de orde.
Hoe analyseert een familierechter een dossier en komt hij tot zijn beslissing? Inzicht hierin geeft de advocaat een handvat om een processtuk goed in te richten en de zaak op zitting optimaal te presenteren. Wat dient precies gesteld te worden en welke eisen worden er gesteld aan de onderbouwing van de stellingen.
In het erfrecht is het soms een zoektocht bij welke rechter een vordering moet worden ingesteld. En zijn er verschillende keuzes en gronden om hetzelfde onderwerp aan de rechter voor te leggen. Tijdens deze cursusdag wijzen we u de weg en denken met u na over hoe u onderwerpen onder de aandacht van de juiste rechter brengt en welke keuzes u kunt of moet maken.
Ook worden de termijnen waarmee u rekening moet houden besproken.
De onderwerpen waar de personen- en familierechter het meest over beslist zijn zonder enige twijfel: Gezag en omvang, alimentatie en relatievermogensrecht. Op één dag zullen drie docenten, alle drie de onderwerpen uitdiepen.
Wat is de stand van zaken in alimentatieland? Wordt er straks nog wel partneralimentatie betaald? En gaat de kinderalimentatie nu omhoog of omlaag?
Vragen die leven bij partijen en waarover advocaten, scheidingsbemiddelaars, mediators en anderen dagelijks adviseren. Mr. J.B. de Groot, seniorraadsheer Arnhem-Leeuwarden en lid van de Expertgroep Alimentatienormen en mr. K.A. Boshouwers, advocaat Hanssen Spronk Familierecht Advocaten en Mediators, praten u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het alimentatierecht.
Eind 2017 heeft de Expertgroep erfrecht, opgericht door de Raad voor de Rechtspraak, de Richtlijnen vereffening van nalatenschappen op www.rechtspraak.nl gepubliceerd en begin 2018 de vernieuwde Handleiding erfrechtprocedures kantonrechters. Tijdens deze cursus behandelen wij de belangrijkste onderwerpen van de vereffening van nalatenschappen, bezien vanuit de praktijk van de rechtbank, afgewisseld met casuïstiek en jurisprudentie.
Op het Masters Golftournement op de Augusta National Golf Club in Augusta hebben ze een groen jasje maar wie wil nu juist niet graag het unieke Magna Charta Cambrigde Green Jacket winnen? Elk jaar wordt er maar één op maat gemaakt voor de winnaar van het Magna Charta Golf tournooi.
Op zaterdag 6 juni 2020 zal op Golfvereniging De Batouwe in Tiel het eerste Magna Charta Golftournooi worden gehouden voor het rechtsgebied: Personen- & familierecht en Erfrecht.
Voorafgaand aan het golftoernooi zal prof. Freek Schols de deelnemende advocaten, notarissen, rechters en andere familierechtelijke liefhebbers trakteren op de meest relevante actualiteiten op het terrein van het familievermogensrecht en erfrecht en deze vertalen naar de praktijk van alle dag. Het nuttige wordt met het aangename verenigd zoals u van ons en hem gewend bent. Juridisch gaat u in ieder geval goed beslagen ter fairway.
Deze cursus is ontwikkeld samen met de Stichting Magna Charta Advocaten Erfrecht.
De legitieme legitiem ontgaan?
In deze voordracht zal prof.mr.dr. Bernard Schols aandacht besteden aan de rechtsontwikkeling op het gebied van de legitieme portie. Is de legitieme eenvoudig te ontgaan? Is de legitieme zelf nog wel legitiem? Welke strategieën zijn er? Wat kunnen we leren in dezen van de fiscale spelregels? Wat is de stand van zaken met betrekking van de informatieplicht ex art. 4:78 BW? Hoe kijken we aan tegen het 'ausserBetracht-beginsel'? De 'in aanmerking te nemen' giften? Kunnen we de inkortingsvolgorde beïnvloeden, verwachter en legitieme portie en uiteraard nog veel meer...
In deze cursus wordt aandacht besteed aan recente ontwikkelingen (jurisprudentie en nieuwe wetgeving) op het gebied van afstammingsrecht alsmede op het gebied van gezags- en omgangsrecht. Wetswijzigingen voor zover deze van belang zijn voor afstamming, gezag en omgang worden behandeld.
Tijdens deze zéér praktisch ingestoken cursus worden aan de hand van casusposities uiteenlopende geschillen rondom afstamming, gezag en omgang, waar u in uw adviespraktijk mee geconfronteerd kan worden, aan de kaak gesteld. Ook de positie van minderjarige kinderen en kwesties rondom afstamming en adoptie komen hierbij uitgebreid aan bod.
Deze cursus is ontwikkeld samen met de Stichting Magna Charta Advocaten Erfrecht.
Tijdens deze drie uur durende lezing wordt u geïnformeerd over Erfprocesrecht. Het beslissende moment in elke erfrechtkwestie is het moment van verdeling van de nalatenschap. Niet alleen voor de erfgenamen is dat spannend, maar ook voor de in verdelingskwesties procederende advocaat. Procederen over de verdeling van de nalatenschap is niet eenvoudig.
Effectief beïnvloeden en overtuigen in de juridische praktijk
Vergroot uw toegevoegde waarde
U bent u er ongetwijfeld niet bewust van, maar eigenlijk doet u als jurist de hele dag niet anders dan beïnvloeden: u wilt dat uw adviezen worden overgenomen, dat de rechter meegaat in uw betoog, dat u in onderhandelingen het maximale eruit haalt, dat u draagvlak hebt voor uw plan van aanpak en dan wilt u ook nog als een deskundige op uw vakgebied worden gezien, die vroegtijdig bij zaken wordt betrokken en serieus wordt genomen als sparringpartner. Het is een vaardigheid om op een goede manier gezag en invloed uit te oefenen en de zaken naar uw hand te zetten. Hoe u dat voor elkaar krijgt leert u in deze cursus. Een unieke cursus met zeer bruikbare tips uit de coachingspraktijk van de docent om uw gezag, invloed en overtuigingskracht te vergroten.
Deze cursus is ontwikkeld samen met de Stichting Magna Charta Advocaten Erfrecht.
Omdat iedereen eens overlijdt en het overlijden juridische en fiscale consequenties heeft is het goed om kennis te hebben van een aantal basistestamenten. Prof.mr. Inge van Vijfeijken zal in korte tijd een uiteenzetting geven.
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen.
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen.
- Verkeerde wilsrechten?
- Niet gepasseerd concept
- Testeren op leeftijd
- Verkoop als executeur en aanvaarding
- Staat van de erfrechtelijke cautio
- Wijzigen testamentaire last
- Verzet tegen uitdelingslijst
- Gezamenlijk vereffenen of alleen?
- Ruimschoots voldoende
- Executele en overgangsrecht
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen.
- Voorwaardelijke huwelijkse voorwaarden?
- Draagplicht en overgangsrecht
- Scheiding van tafel en bed gevolgd door echtscheiding?
- Vergoedingsrecht en informeel samenwonenden
- Het nieuwe alimentatieregime en de rechter
- Vergoedingsrecht en informeel samenwonenden
- Wat is een gemeenschappelijke schuld?
- Koop, schenking en uitwinbaarheid
- Doorbreken huwelijkse voorwaarden: alles uit de kast
- Wetsvoorstel tot verdeling van pensioen bij scheidingen
- Te oude huwelijkse voorwaarden?
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen.
- Zuiver aanvaard of beheer? En procesrecht?
- Negatieve nalatenschap en redelijkheid en billijkheid
- Testament en sociale zekerheid
- Erfenis en bijstand
- Tijdelijk ‘ander wettelijk recht’?
- Informatie voor legitimaris
- Erfrecht en Pauliana
- Opkomende erfgenamen na vaststelling vaderschap
- Wilsrechten het loopt geen storm
- De niet procederende executeur
Mr. K. Strijbos (docent beroepsopleiding Advocaten) zal tijdens dit webinar met u onderstaande onderwerpen behandelen.
- Welke eisen stelt de Wwft aan uw bedrijfsvoering?
- De cliëntenclassificatie;
- Het melden van ongebruikelijke transacties;
- Het gebruik van bitcoins en andere recente ontwikkelingen.
Mr. K. Strijbos (docent Beroepsopleiding Advocaten) zal met u tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen behandelen.
- De Wwft na de implementatie van de Vierde anti-witwasrichtlijn
- De implementatie van de Vijfde anti-witwasrichtlijn
- Hoe herkent u een ongebruikelijke transactie?
- Welke diensten vallen onder de Wwft?
- Welke diensten vallen onder de zogenaamde procesvrijstelling?
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (Hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u onderstaande onderwerpen betreffende het webinar Journaal Huwelijksvermogensrecht behandelen.
- Polis van levensverzekering en scheiding
- Vergoedingsrechten en consumptieve besteding
- Kosten van de huishouding en vergoedingsrecht
- Uitsluitingsclausule
- Deelgezag en draagmoederschap
- Notaris en voorhuwelijksnihilbeding
- Lening of schenking?
- Pensioen: afstand van wat?
- De bewijsregeling van art. 1:141 lid 3 BW
- Het informele huwelijk
- Caribisch huwelijksvermogensrecht
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal met u onderstaande onderwerpen behandelen betreffende het webinar Journaal Erfrecht.
- Benoeming deskundige in testament: kan dat?
- Advocaten en notarissen onderling. Hou het gezellig!
- De notaris en de erfrechtplanner
- Nietige testamenten
- Gaan testament en huwelijkse voorwaarden hand in hand?
- BV en executeur
- Levensverzekering en erfrecht
- Erfrecht en scheiding
- Contractueel erfrecht, at last
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u onderstaande onderwerpen behandelen.
- Informeel samenleven
- Stabiliteit relaties
- Vergoedingsrechten en consumptieve besteding
- Kosten van de huishouding en scheiding
- Vof en gemeenschap van goederen
- Periodiek verrekenbeding uitleg en rente
- Afwijken van huwelijkse voorwaarden
- Art. 1:102 BW oud of nieuw?
- Aansprakelijkheid en vergoedingsrecht
- Verknochtheid en zaaksvervanging
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u onderstaande onderwerpen behandelen.
- De schenkende langstlevende
- Nietige testamenten
- Natuurlijke verbintenis en legitieme
- Natuurlijke verbintenis nader bezien
- Beheer en inning van vorderingen
- Uitvoeren legaten
- Vaststelling vordering achteraf
- Strijd tussen bewindvoerders
- Nederlandse rare vogels in het buitenland
Prof.mr. P. VLlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal tijdens dit webinar met u de actualiteiten civiel Jeugdrecht, gesloten jeugdhulp en gezagsbeëindiging behandelen.
Prof.mr. P. VLlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal met u tijdens dit webinar de actualiteiten behandelen op het gebied van civiel Jeugdrecht.
Prof. dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u onderstaande onderwerpen behandelen.
- Onderneming en basisstelsel
- De (vergeten) polis van levensverzekering
- Inschrijving echtscheidingsbeschikking vergeten
- Nietig huwelijk?
- Huwelijkse voorwaarden in samenlevingscontract. Kan dat (vervolg)?
- Kredietovereenkomst, gemeenschapsschuld?
- Informele huwelijken en huwelijkse gevangenschap
- Periodiek verrekenbeding en verknochtheid
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal met u tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen behandelen.
- Executeur en recht op loon
- Making en niet meer bestaande rechtspersonen
- Erfrechtelijke cautio nietig?
- Advocaatkosten executeur ten laste van boedel?
- Vruchtgebruikbewind
- Alsnog beneficiair aanvaarden
- De stelende executeur
- Passeren testament en aanwezigheid derde
Mr. K. Strijbos (docent Beroepsopleiding Advocaten) zal met u tijdens dit webinar de actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van WWFT behandelen.
Mr. K. Strijbos (docent Beroepsopleiding Advocaten) zal met u tijdens dit webinar de actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van WWFT behandelen.
Mr. P. Voskuil (advocaat De Boorder Familierechtadvocaten) zal tijdens dit webinar met u de Echtscheidingsconvenanten behandelen.
Mr. P. Voskuil (advocaat De Boorder Familierechtadvocaten) zal tijdens dit webinar met u de Echtscheidingsconvenanten behandelen.
Mr. BC. A.P. Van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland) zal met u tijdens dit webinar het jeugdstrafrecht behadelen.
Mr. BC. A.P. Van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland) zal met u tijdens dit webinar het jeugdstrafrecht behadelen.
Mr. BC. A.P. Van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland) zal met u tijdens dit webinar het jeugdstrafrecht behadelen.
Mr. BC. A.P. Van der Linden (oud-kinderrechter en raadsheer-plaatsvervanger, medewerker Familie- en Jeugdrecht Universiteit Utrecht, plaatsvervangend voorzitter (Tucht)College van Beroep SKJ (Jeugdhulp), voorzitter regionale klachtencommissie Jeugdhulp Eemland) zal met u tijdens dit webinar het jeugdstrafrecht behadelen.
Prof. dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal met u tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen behandelen.
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: algemeen
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: de rechtskeuze
- Vergoedingen en consumptieve besteding
- Lening of schenking?
- Consultatie Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021
- Minder huwelijkse voorwaarden
- Afwijken van huwelijkse voorwaarden
Prof. Dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar Journaal Erfrecht met u onderstaande onderwerpen behandelen.
- Onaanvaardbare erfgenamen
- Loon vereffenaar
- Niet opeisbare (legitieme) vordering
- Perikelen rondom de lijkbezorging
- Quasi-erfrecht
- Begrijpelijke erfrechtelijke taal
- Bedrijfsovername tegen agrarische waarde
- Ouderlijke boedelverdeling, rechtsverwerking en verjaring
- Afgifte medisch dossier
- Geldlegaat ter grootte van legitieme
MR. A.V.T. de Bie (senior raadsheer in het hof Amsterdam, part time docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam) zal tijdens dit webinar met u het echtscheidingsprocesrecht -(incl. hoger beroep) - appelmomenten en het grievenstelsel in familierechtelijke procedures behandelen.
- Appelmomenten
- Het grievenstelsel in familierechtelijke procedures.
MR. A.V.T. de Bie (senior raadsheer in het hof Amsterdam, part time docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam) zal tijdens dit webinar met u het echtscheidingsprocesrecht - processuele aspecten van nevenvoorzieningen en de voorlopige voorziening behandelen.
- Processuele aspecten van nevenvoorzieningen
- De voorlopige voorzieningen
MR. A.V.T. de Bie (senior raadsheer in het hof Amsterdam, part time docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam) zal tijdens dit webinar met u het Familieprocesrecht - de procespositie van de minderjarige en het bewijsrecht behandelen.
- De procespositie van de minderjarige
- Het bewijsrecht
MR. A.V.T. de Bie (senior raadsheer in het hof Amsterdam, part time docent privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam) zal tijdens dit webinar met u het Familieprocesrecht- hoor en wederhoor, het belanghebbendebegrip behandelen.
- Hoor en wederhoor
- Het belanghebbendebegrip
Prof. Mr. P. Vlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal tijdens dit webinar met u Civiel Jeugdrecht - gesloten jeugdhulp en beëindiging gezag behandelen.
Prof. Mr. P. Vlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal met u tijdens dit webinar civiel jeugdrecht - ontwikkelingen jeugdhulp en jeugdbeschermingsmaatregelen behandelen.
Prof. Mr. P. Vlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal tijdens dit webinar met u Civiel Jeugdrecht - vervolg behandelen.
Prof. Mr. P. Vlaardingerbroek (hoogleraar Familie- en Personenrecht Universiteit Tilburg, raadsheer-plaatsvervanger Hof 's-Hertogenbosch, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam) zal tijdens dit webinar met u Civiel Jeugdrecht - ontwikkeling afstamming, gezag, omgang (incl. rol bijzondere curator).
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen betreffende het Huwelijksvermogensrecht.
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: overgangsrecht
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: algemeen
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: de objectieve verwijzingsregel
- Art. 1:88 BW internationaal
- Huwelijkse voorwaarden in samenlevingscontract. Kan dat (vervolg)?
- Voorhuwelijks nihilbeding
- Gevangen in de relatie?
- Verknochte schulden
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen betreffende het Erfrecht.
- Verwerping en misbruik van omstandigheden
- Een standaard bewindmodel?
- Salaire différé en BV
- Waar start het boedelen?
- Overlijden in de scheidingsfase
- Enkele legitieme kwesties
- Redelijkheid en billijkheid en erfrecht
- Waar ligt de lat voor de executeur?
- QWV
Basisbeginselen afstammings- en gezagsrecht alsmede van het recht op contact, omgang en informatie
Mr. F.M.H. Hoens (docent en onderzoeker Centrum voor Notarieel Recht Radboud Universiteit Nijmegen, estate planner) zal tijdens dit webinar met u het gezag, voogdij en omgang behandelen.
Basisbeginselen afstammings- en gezagsrecht alsmede van het recht op contact, omgang en informatie
Mr. F.M.H. Hoens (docent en onderzoeker Centrum voor Notarieel Recht Radboud Universiteit Nijmegen, estate planner) zal tijdens dit webinar met u afstamming behandelen.
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u de huwelijkse voorwaarden en afwikkeling behandelen op het gebied van huwelijksvermogensrecht.
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u het basisstelsel en afwikkeling huwelijkse voorwaarden behandelen op het gebied van huwelijksvermogensrecht.
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u de algemene bepalingen basisstelsel behandelen op het gebied van huwelijksvermogensrecht.
Prof.dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar met u de inleiding algemene bepalingen bespreken op het gebied van Huwelijksvermogensrecht.
Mr. A.R. Van Maas de Bie (advocaat VMBS Advocaten) zal tijdens dit webinar onderstaand onderwerp met u behandelen.
- Nieuwe EU verordening huwelijksvermogensrecht
Mr. A.R. Van Maas de Bie (advocaat VMBS Advocaten) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u behandelen.
Internationale echtscheiding & alimentatie
Echtscheiding:
- Toekomstige ontwikkeling
- rechtsmacht
- Toepasselijk recht
- Recente rechtspraak
Alimentatie:
- Rechtsmacht
- Toepasselijk recht
- Recente rechtspraak
Prof. dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u bespreken op het gebied van Erfrecht.
- Vinger aan de pols: wet wegneming notariskosten algehele gemeenschap van goederen
- Opgepotte winsten en rekeningcourant
- Kroniek IPR/internationaal familierecht, FJR
- Nieuw internationaal huwelijksvermogensrecht: overgangsrecht
- Samenlevers, ongerechtvaardigde verrijking en natuurlijke verbintenis
- Voorhuwelijkse meerinbrengschuld
- Huwelijkse voorwaarden in samenlevingscontract. Kan dat?
- Overhevelen en (nietige) huwelijkse voorwaarden
Prof. dr. F.W.J.M. Schols (hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen) zal tijdens dit webinar onderstaande onderwerpen met u bespreken op het gebied van Erfrecht.
- Vereffening en faillissement
- Voorzetting geding en onverdeeldheid
- De opvolgende verdeling
- Renvoi in het internationale erfrecht
- Rechtskeuze
- Krachtens erfrecht
- Kunst, erfbelasting en bonus
- Informeren vna de erfrechtelijke belanghebbende
Mr. C.M.C.J. van der Sprong (advocaat KZO | 013 Advocaten) zal tijdens dit webinar de beginselen in het alimenatierecht met u behandelen.
- Onderhoudsplichten
- De wettelijke maatstaven
- De alimentatienormen
Drs. Rob van den Hoven van Genderen zal tijdens dit webinar de AVG en de rechten van derden (privacy) bespreken.
Mr. C.M.C.J. van der Sprong (advocaat KZO | 013 Advocaten) zal onderstaande onderwerpen behandelen op het gebied van alimentatie (be)rekenen in de praktijk.
- Het gebruik van de Trema normen
- (ontwikkelingen) kinderalimentatie c.q. eigen aandeel kosten kinderen
- Stappen
- Co-ouderschap en alimentatie
- Samenloop onderhoudsverplichtingen / samengestelde gezinnen
- Partneralimentatie en actualiteiten
Drs. I.G.R. Henar (GZ en kinder- en jeugdpsycholoog en familiemediator) zal onderstaande onderwerpen behandelen op het gebied van Mediation.
- Wat is mediation
- Familie Mediation:historie-cijfers-kenmerken
- Psycholoog-mediator
- Nieuwe ontwikkelingen: gezinsadvocaat
- Ouderschap na scheiding –Ouderschapsplan
- Positie minderjarige kind