Academie voor de Rechtspraktijk
Dynamiek op de familiezitting en de rol van de advocaat

Korte omschrijving

In deze actieve en interactieve cursus staat de vraag centraal: hoe kunt u de dynamiek op de zitting beïnvloeden? De focus ligt op de mogelijkheden en valkuilen van uzelf in relatie tot de rechter en de (advocaat van de) wederpartij.

Welk doel hebben rechters en welke aanpakken hanteren rechters? Hoe kunt u omgaan met een rechter die het in uw ogen niet goed aanpakt? Hoe kunt u omgaan met (de advocaat van) de wederpartij? Wat betekent het gedoe op zitting voor uw cliënt en voor de verhouding tussen u en en uw cliënt?

Naast communicatiemodellen komen onderwerpen als het belang van partijen, de gedragscode voor advocaten in personen- en familierecht, omgaan met conflicten, onderhandelen, de werkwijze en het doel van de rechter en het verloop van een zitting aan de orde.

Doelgroep

Advocaten

Door de intensiteit en de behandeling van casuistiek, is er slechts plek voor 18 cursisten. In oktober 2019 is de cursus beoordeeld met een 8,6! De docent is beoordeeld met een 9,4

 

NEW:
AVDR versus het RECHSGEBIEDENREGISTER

Sinds kort heeft u zich geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de NOvA. Dit betekent voor sommige advocaten een forse investering in opleidingskosten en verlies aan declarabele uren. Wij hebben voor u het volgende ontwikkeld:
Al onze klassikale colleges op kasteel Waardenburg zullen kosteloos met webinars worden aangevuld tot 5 PO of 10 PO! DUS GEEN EXTRA KOSTEN. Cursussen met 5 PO punten kost bij de AVDR Euro 250,-- en cursussen met 10 PO punten kost Euro 350,--

U kunt kiezen uit 3 pakketten (webinars) om uw 10 PO punten te complementeren.

  1. Online cursus Bewijsrecht 4 PO
  2. Wwft 4 PO
  3. Online cursus Alimentatierecht 4 PO

U dient zich voor één van deze pakketten apart in te schrijven. Klik op de hyperlink. Schrijf u in en vul onder het kopje kortingscode de volgende code in:

ORDE10 (niet vergeten anders ontvangt u een factuur)

Spreker

mr. drs. P.W.G. de Beer
mr. drs. P.W.G. de Beer

senior rechter Rechtbank Midden-Nederland

Onderwerpen

Praktische informatie

Aantal dagen:1
NOvA punten:10
Kosten (hele scholing):EURO 350,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau:Verdieping en actualiteiten
Maximum aantal deelnemers:18

Extra informatie

Review

Mr. B. van Nimwegen, advocaat Advocatenkantoor van Nimwegen: "Erg nuttige en fijne (menselijke) cursusaanpak. Tijd vloog voorbij!"

Cursusdata

06-10-2020 10.00 uurKasteel Waardenburg