6

Dynamiek op de familiezitting en de rol van de advocaat

In deze actieve en interactieve cursus staat de vraag centraal: hoe kunt u de dynamiek op de zitting beïnvloeden? De focus ligt op de mogelijkheden en valkuilen van uzelf in relatie tot de rechter en de (advocaat van de) wederpartij

Welk doel hebben rechters en welke aanpakken hanteren rechters? Hoe kunt u omgaan met een rechter die het in uw ogen niet goed aanpakt? Hoe kunt u omgaan met (de advocaat van) de wederpartij? Wat betekent het gedoe op zitting voor uw cliënt en voor de verhouding tussen u en en uw cliënt?

Naast communicatiemodellen komen onderwerpen als het belang van partijen, de gedragscode voor advocaten in personen- en familierecht, omgaan met conflicten, onderhandelen, de werkwijze en het doel van de rechter en het verloop van een zitting aan de orde.

Doelgroep

Advocaten

Door de intensiteit en de behandeling van casuistiek, is er slechts plek voor 14 cursisten. Op 20 november 2018 is de cursus beoordeeld met een 9,4!

Review

Mr. B. van Nimwegen, advocaat Advocatenkantoor van Nimwegen: "Erg nuttige en fijne (menselijke) cursusaanpak. Tijd vloog voorbij!"

Spreker

mr. drs. P.W.G. de Beer

mr. drs. P.W.G. de Beer

senior rechter Rechtbank Midden-Nederland

Onderwerpen

  • het belang van partijen
  • de gedragscode voor advocaten in personen- en familierecht
  • omgaan met conflicten: weghalen en toevoegen:
  • invloed op dynamiek op zitting
  • de werkwijze en het doel van de rechter en het verloop van een zitting
PE punten
6
Aantal dagen
1
Kosten
EURO 395,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten
Maximum aantal deelnemers:
14

website by Primosite