7 vaardigheidspunten

Effectief beïnvloeden en overtuigen in de juridische praktijk

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Vergroot uw toegevoegde waarde
U bent u er ongetwijfeld niet bewust van, maar eigenlijk doet u als jurist de hele dag niet anders dan beïnvloeden: u wilt dat uw adviezen worden overgenomen, dat de rechter meegaat in uw betoog, dat u in onderhandelingen het maximale eruit haalt, dat u draagvlak hebt voor uw plan van aanpak en dan wilt u ook nog als een deskundige op uw vakgebied worden gezien, die vroegtijdig bij zaken wordt betrokken en serieus wordt genomen als sparringpartner. Het is een vaardigheid om op een goede manier gezag en invloed uit te oefenen en de zaken naar uw hand te zetten. Hoe u dat voor elkaar krijgt leert u in deze cursus. Een unieke cursus met zeer bruikbare tips uit de coachingspraktijk van de docent om uw gezag, invloed en overtuigingskracht te vergroten.

Waarom zijn beïnvloedingsvaardigheden zo belangrijk?
Alleen vakinhoudelijk deskundig zijn volstaat in dit nieuwe tijdperk niet meer. Cliënten, opdrachtgevers, stakeholders, ze zijn mondig en stellen eisen. Ze verwachten een expert die breed ontwikkeld en vaardig is op meerdere terreinen, iemand die een casus vanuit verschillende perspectieven kan aanvliegen en meer kan leveren dan alleen juridische kennis. De toegevoegde waarde van een expert schuilt tegenwoordig vooral in een combinatie van inhoudelijke expertise en 'practical skills'. Persoonlijk gezag en overtuigingskracht zijn daarbij zeer belangrijk. Uw invloed en impact op de omgeving bepalen immers in toenemende mate uw toegevoegde waarde als expert.

U leert:
- Met overwicht te communiceren en in wisselende situaties op de juiste manier invloed uit te oefenen
- De geheimen van beïnvloeden en overtuigen toepassen, waardoor u cliënten, stakeholders, rechters e.d. automatisch meekrijgt
- In een politiek speelveld opereren en draagvlak te creëren voor datgene wat u wilt bereiken

U krijgt een toolkit met beïnvloedings-en overtuigingstechnieken aangereikt, waardoor u meer gedaan krijgt en relaties verbeteren.

Doelgroep

Advocaten
(Kandidaat-)notarissen
Bedrijfsjuristen
Overheidsjuristen
Andere academisch geschoolde juristen & academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving

Spreker

mr. R.P.Y. Honig

mr. R.P.Y. Honig

directeur, coach, trainer, Honig Coaching B.V., voormalig advocaat- partner arbeidsrecht

Onderwerpen

Beinvloeden is wetenschap. U kunt het leren! In deze cursus worden de geheimen ontrafeld achter beïnvloeden en overtuigen. U krijgt simpele technieken aangereikt waarmee u automatisch uw impact kunt vergroten en dingen gedaan kunt krijgen. Het leuke van deze cursus is dat u ook in uw privéleven gebruik kan maken van de handige tips en tricks.

De beïnvloedingsstrategieën van de wereldwijd bekende beïnvloedingsexpert Cialdini worden besproken alsmede de beïnvloedingsstijlen push en pull. Verder komt de politiek/ strategische kant van beïnvloeden aan de orde. Hoe gebruikt u de omgeving van de cliënt/opdrachtgever in uw advisering? Hoe kunt u de informele lijnen van macht en invloed benutten? De dag wordt afgesloten met een paar handige overtuigingstrategieën, die u in de rechtszaal, tijdens een onderhandeling of binnen uw organisatie kunt inzetten om iemand mee te krijgen met een standpunt dan wel draagvlak te creëren voor een plan of advies. Het een en ander gelardeerd met filmfragmenten en casusposities uit de praktijk. Het is geen cursus debatteren!

Datum

donderdag01oktober2020
0930
-
1730
Kasteel Waardenburg
PE punten
7 vaardigheidspunten
Kosten
EURO € 400,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Vaardigheden
Maximum aantal deelnemers:
12

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

website by Primosite