08

Jeugdrecht en de advocaat (Jeugdstrafrecht 4 PO en Civiel jeugdrecht 4 PO)

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Goedgekeurd door de Raad voor Rechtsbijstand!

Tijdens deze cursus worden aan de hand van casuïstiek en interactie met u de belangrijkste uitgangspunten doorgenomen en de actuele wetgeving, jurisprudentie en ontwikkelingen besproken op het gebied van zowel het civiele jeugdrecht als het jeugdstrafrecht. Daarbij wordt in het bijzonder stilgestaan bij de bijzondere rechtspositie van de minderjarige en uw rol als jeugdrechtadvocaat. De cursus draagt bij aan zowel uw beroepskennis als uw beroepsvaardigheden op het gebied van het jeugdrecht. Er is ruime gelegenheid voor praktijkvoorbeelden en discussie.

Door het volgen van deze cursus behaalt u in één keer het door de Raad voor Rechtsbijstand voorgeschreven aantal opleidingspunten op het gebied van civiel jeugdrecht en jeugdstrafrecht voor één jaar én voldoet u voor twee jaar aan de door de Raad voor Rechtsbijstand gestelde voorwaarde van het volgen van minimaal één actualiteitencursus op het gebied van het jeugdstrafrecht.

De punten tellen tevens mee voor de twaalf opleidingspunten die nodig zijn voor inschrijving als jeugdrechtadvocaat bij de Raad voor Rechtsbijstand.

In 2017 en in 2018 is de cursus zeer goed beoordeeld door de cursisten met een gemiddeld cijfer van 8,9! Op 11 oktober 2018 was de cursus weer snel volgeboekt. Wees er dus op tijd bij met aanmelden.

Doelgroep

Advocaten werkzaam op het gebied van het jeugdrecht dan wel  advocaten met interesse in het jeugdrecht. Als cursus kunt u bij uw aanmelding twee onderwerpen noemen waarin u graag verdieping zou willen.

Sprekers

mr. drs. P.W.G. de Beer

mr. drs. P.W.G. de Beer

senior rechter Rechtbank Midden-Nederland

mr. M. van Harskamp

mr. M. van Harskamp

advocaat HB Advocaten

Onderwerpen

Indicatie van het programma

  • Aan de hand van twee of meer casus nemen we de leerstukken en actualiteiten door waarbij we ook stilstaan bij de dilemma’s en beroepsvaardigheden van jeugdrechtadvocaten.

Onderwerpen zijn onder meer:

  • het formele en materiële jeugdstrafrecht; civiele maatregelen voor kinderbescherming, internationale verdragen (IVRK /EVRM); het belang en de stem van het kind, de positie van de kinderrechter, de jeugdofficier en de jeugdrechtadvocaat; het doel van het jeugdrecht, aspecten van gedragskunde en ontwikkelingspsychologie; de bij het jeugdrecht betrokken personen en instanties zoals ouders, pleegouders, stiefouders, Veilig Thuis, de gecertificeerde instelling voor jeugdbescherming en jeugdreclassering, de Raad voor de Kinderbescherming.

Datum

dinsdag14mei2019
0900
-
1815
Kasteel Waardenburg
PE punten
08
Kosten
EURO 595,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping
Maximum aantal deelnemers:
18

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

website by Primosite