4

Jeugdstrafrecht (De nieuwste ontwikkelingen)

Goedgekeurd door de Raad voor Rechtsbijstand

De positie van jeugdigen in het recht krijgt de laatste tijd steeds meer positieve aandacht. Werd in de afgelopen jaren door de media vooral veel negatieve aandacht besteed aan de jeugdcriminaliteit, de afgelopen jaren staat de aandacht voor de versterking van de rechtspositie van jeugdigen centraal.

Deze ontwikkeling is zowel in het jeugdstrafrecht als in het civiele jeugdrecht te zien. In 4 uur wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen in het jeugdstrafrecht.

De rol van de advocaat (mede na de Salduz-uitspraak) in het jeugdstrafrecht, de bijzondere curator, de jeugdrechtadvocaat (en de eisen die de Raad voor Rechtsbijstand stelt), alsmede diverse rechterlijke uitspraken maken duidelijk dat de jeugdige in het recht een duidelijker positie krijgt, ook al is de rechtspositie van een jongeren niet hetzelfde als die van een volwassene in het recht.

Het niveau van deze cursus is basis.

NEW:
AVDR versus het RECHSGEBIEDENREGISTER

Sinds kort heeft u zich geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de NOvA. Dit betekent voor sommige advocaten een forse investering in opleidingskosten en verlies aan declarabele uren. Wij hebben voor u het volgende ontwikkeld:
Al onze klassikale colleges op kasteel Waardenburg zullen kosteloos met webinars worden aangevuld tot 5 PO of 10 PO! DUS GEEN EXTRA KOSTEN. Cursussen met 5 PO punten kost bij de AVDR Euro 250,-- en cursussen met 10 PO punten kost Euro 350,--

U kunt kiezen uit 3 pakketten (webinars) om uw 5 PO punten te completeren.

U dient zich voor 1 van deze pakketten apart in te schrijven. Klik op de hyperlink. Schrijf u in en vul onder het kopje kortingscode de volgende code in:

ORDE5 (niet vergeten anders ontvangt u een factuur)

Doelgroep

Advocaten

Spreker

mr. H.A. Gerritse

mr. H.A. Gerritse

senior rechter Rechtbank Midden-Nederland

Onderwerpen

  • Jeugdstraf(proces)recht – uitgangspunten en recente jurisprudentie
  • Actueel adolescentenstrafrecht
  • Actualiteiten vanuit de expertgroep en LOVS

Datum

donderdag24september2020
1400
-
1815
St. Maartenskerk, Kerkp;lein 1, 5301 EK Zaltbommel (centrum)
PE punten
4
Kosten
EURO 250,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Basis

Extra informatie

Het betreft een basisopleiding.

De cursus kan  opgegeven worden voor advocaten die zich willen inschrijven voor de specialisatie jeugdzaken (artikel 6b, bijlage 5 onder 3). De cursus kan worden opgegeven door advocaten die al ingeschreven staan voor de specialisatie jeugdzaken ter continuering van hun inschrijving (artikel 6b, bijlage 5 onder 8 en 9).

website by Primosite