Academie voor de Rechtspraktijk
Media Training voor advocaten door Wouter Kurpershoek

Korte omschrijving

De dertiende mediatraining voor advocaten in successie. Dankzij de vele positieve reacties en de reeds getoonde interesse, laten we de cursus weer plaatsvinden. Tijdens de mediatraining 'Zo nemen journalisten je boodschap wél over" leert Wouter advocaten hoe je als geïnterviewde een succesvol mediacontact kunt creëren. Hij laat zien hoe je de controle behoudt in het spel met journalisten. Een spel zonder spelregels, maar wel met ijzeren wetten. Wat zijn die wetten? Welke quotes doen het goed? Hoe werkt het met beeld- en geluidmontage? En: welke afspraken kun je maken met journalisten?

Zeer enthousiaste cursisten hebben in het verleden een goede training gekregen. De cursus werd beoordeeld met een gemiddelde van 9,2! De docent (Wouter Kurpershoek) met een gemiddelde van 9,8!

Advocaten hebben baat bij een succesvolle relatie met journalisten. De reputatie van hun cliënten kan gemaakt óf gebroken worden door de media. De belangen zijn vaak groot.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij/zij verdient.

Doelgroep

Advocaten

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, leer je waarom een boodschap níet, maar ook waarom een boodschap juist wél wordt overgenomen. En natuurlijk wordt er geoefend voor de camera.

"De meeste mediatrainingen bereiden advocaten voor op quotes die journalisten toch niet gebruiken", aldus Wouter Kurpershoek. En met de meer dan 3.000 interviews die hij afnam tijdens zijn 26-jarige carrière als Publieke Omroep Journalist (hij interviewde o.m. de Amerikaanse president George W. Bush), weet Wouter als geen ander waar hij het over heeft.

Spreker

W. Kurpershoek
W. Kurpershoek
eigenaar Wouter Kurpershoek Media

Onderwerpen

De mediatraining duurt een dag en bevat de volgende onderdelen:

Praktische informatie

NOvA punten:6 (Vaardigheidspunten)
Kosten (hele scholing):EURO 350,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Maximum aantal deelnemers:10! (er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar ivm de intensiviteit van de cursus)

Extra informatie

Wouter Kurpershoek stond de afgelopen decennia letterlijk vooraan bij vrijwel alle grote nieuwsverhalen in binnen- en buitenland. Als correspondent woonde hij in Israël, Egypte, Joegoslavië en de Verenigde Staten. Tijdens zijn carrière versloeg hij talloze rechtszaken en had daarbij veelvuldig contact met advocaten. Wouter werkte onder meer voor Het NOS Journaal, Eén Vandaag en KRO Brandpunt. Sinds anderhalfjaar is hij gestopt met de journalistiek en geeft hij mediatrainingen.