5

Meerzijdige verantwoordelijkheid voor schade(omvang); overall en op de bouwplaats in het bijzonder

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Een cursus 'in de open lucht' (op de binnenplaats van het schitterende Kasteel Waardenburg). Om de RIVM richtlijnen te kunnen garanderen kan slechts een beperkte groep cursisten deelnemen aan deze cursus. In de buitenlucht bespreekt prof.mr. A.L.M. (Anne) Keirse de eerzijdige verantwoordelijkheid voor schade(omvang); overall en op de bouwplaats in het bijzonder. Spijker op wiens kop?

Schade is meer dan eens het gevolg van een samenloop van omstandigheden waarvoor verschillende betrokken partijen verantwoordelijk worden gesteld. Dit vraagt om een begrenzing van de onderlinge verantwoordelijkheid. Wie draait bijvoorbeeld voor welk deel van de schade op als een architect een ernstige rekenfout heeft gemaakt die ten onrechte niet door de aannemer is opgemerkt, terwijl ook de deskundige opdrachtgever onzorgvuldig is geweest? Deze problematiek wordt door het gebruik van exoneratiebedingen in de praktijk nog complexer. Door te werken met de artikelen 6:101 en 6:102 van het Burgerlijk Wetboek reikt deze cursus een gedifferentieerd systeem aan waarmee in de praktijk voor de verschillende gevallen van medeverantwoordelijkheid een billijke oplossing aan de hand kan worden gedaan.

Doelgroep

Advocaten
(Bedrijfs)juristen
Rechtbijstandsjuristen

Spreker

prof. mr. A.L.M. Keirse

prof. mr. A.L.M. Keirse

hoogleraar Burgerlijk Recht Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (Ucall), Universiteit Utrecht, raadsheer Hof Amsterdam

Onderwerpen

  • Medeaansprakelijkheid
  • Hoofdelijkheid
  • Eigen schuld
  • Schadebeperkingsplicht
  • Draagplicht
  • Causaliteit
  • Billijkheidscorrectie

Datum

vrijdag28augustus2020
1230
-
1800
Kasteel Waardenburg
PE punten
5
Kosten
EURO 250,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten
Maximum aantal deelnemers:
50

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

website by Primosite