Over AvdR

De Academie voor de Rechtspraktijk is in maart 2006 opgericht door Etienne van Bladel en is een door de Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut. Volgens de opleidingsfilosofie van de Academie is het voor de deskundigheid van advocaten (academisch geschoolde doelgroepen) van groot belang dat zij zich hun hele werkende leven blijven ontwikkelen. Hiervoor bieden we verscheidene cursussen aan, zodat er altijd een cursus is die aansluit bij uw kennisniveau en werkervaring.

Over AvdR

De Academie voor de Rechtspraktijk heeft een eigen Opleidingslocatie. Kasteel Waardenburg in Waardenburg.

Advocaatmedewerkers treffen bij ons een uitgebreid PAO-aanbod, variërend van cursussen waarin de actuele jurisprudentie wordt behandeld tot meerdaagse leergangen waarin men een volledig juridisch kader krijgt aangereikt. Advocaten hebben zelfs de mogelijkheid om hun jaarlijks verplichte 20 opleidingspunten in een keer te behalen tijdens een van onze buitenlandse reizen. Voor alle cursussen geldt dat alleen de beste docenten in het vakgebied worden aangetrokken, welke afkomstig zijn uit diverse professionele disciplines.

Advocaten die zich, na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan, willen specialiseren in een bepaald rechtsgebied kunnen hiervoor terecht bij onze Magna Charta opleidingen. Deze opleidingen worden voor verscheidene rechtsgebieden aangeboden en zijn te voltooien binnen zes maanden. De opleidingen vereisen een hoge inzet van deelnemers, welke na voltooiing een grote deskundigheid hebben verworven in het rechtsgebied van hun keuze.

Tevens bieden we cursussen welke speciaal zijn ontworpen voor advocaten met minimaal tien jaar werkervaring of advocaten die een specialisatieopleiding à la Magna Charta hebben gevolgd. De Academie voor de Rechtspraktijk gelooft namelijk dat een advocaat nooit uitgeleerd raakt. Weinig is echter zo vervelend als cursussen te moeten bijwonen, waarin u niets nieuws leert. Onze Peer Group cursussen bieden hiervoor de oplossing: alle deelnemers hebben een hoog kennisniveau en docenten beslaan de juridische top in hun vakgebied. De discussies zijn van hoog niveau, waardoor u de cursus met verder ontwikkelde kennis verlaat.

De grootste ontwikkelingen binnen de AvdR zijn de Webinars (on line seminar vanachter uw computer). Vanaf oktober 2011 zijn we op dit gebied zeer innovatief en trendsetter. Speciaal voor de webinars hebben we een aparte button gemaakt. Zie de home pagina en klik op webinars.

Etienne van Bladel

Etienne van Bladel
Directeur

Jeroen van Tol

Jeroen van Tol
Opleidingsmanager

Anette van der Velde

Anette van der Velde
Hoofd Secretariaat

Sharon van Genderen

Sharon van Genderen
Projectleider Webinars

Ramon Jacobs

Ramon Jacobs
Financial Controller

Frank van Dooijeweert

Frank van Dooijeweert
Webinars

Melanie Hament

Ontwerper, vormgever

Monique Wiggers

Opleidingsmanager

website by Primosite