1

Roundtable Energierecht

Mr. I. Brinkman (advocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.), mr. S.C.G. Dingenen (advocaat Bird & Bird LLP) en mr. N.R. Geerts-Zandveld (advocaat Coupry) zullen de onderstaande stellingen bespreken op het gebied van Energierecht.

Sprekers

mr. I. Brinkman

mr. I. Brinkman

advocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

mr. S.C.G. Dingenen

mr. S.C.G. Dingenen

advocaat Bird & Bird LLP

mr. N.R. Geerts-Zandveld

mr. N.R. Geerts-Zandveld

advocaat Coupry

Onderwerpen

  • Het blijft de vraag of met de implementatie van VET alle knelpunten in het kader van de rolafbakening en het toekennen van voordelen door de netbeheerder aan verbonden netwerkbedrijven zijn opgelost.
  • De voordelen van het in de Wet VET geïntroduceerde systeem van full disclosure - waarbij elke levering van elektriciteit aan een Nederlandse afnemer, ongeacht de bron, dient te worden onderbouwd met een garantie- of certificaat van oorsprong - wegen op tegen de huidige onzekerheid over de implementatie van een vergelijkbaar Europees systeem.
  • Gereguleerde toegang tot het warmtenet voor producenten – van duurzame warmte – kan de energietransitie een ‘boost’ geven, mits die ruimte biedt aan lokale omstandigheden, zoals de omvang van het net en de warmtevraag van de verbruikers.
Datum
1 mei 2018
PE punten
1
Kosten
EURO 65,-- incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW

website by Primosite