1

Roundtable Privacyrecht I

Prof. dr. mr. G-J.Zwenne (hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij Universiteit Leiden, advocaat Brinkhof) en mr. H.H. de Vries (advocaat Kennedy van der Laan) zullen onderstaande onderwerpen behandelen tijdens de Roundtable Privacyrecht.

Sprekers

prof. dr. mr. G.-J. Zwenne

prof. dr. mr. G.-J. Zwenne

hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij Universiteit Leiden, advocaat Brinkhof

mr. H.H. de Vries

mr. H.H. de Vries

advocaat Kennedy Van der Laan

Onderwerpen

• De Functionaris voor Gegevensbescherming of FG heeft een belangrijke rol bij de naleving van de AVG. maar wat is dat nou eigenlijk, een FG? En welke eisen worden daaraan gesteld? Wat vinden jullie daarvan?
• Er is een grote behoefte aan instrumenten waarmee verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers kunnen aantonen dat men voldoet aan de AVG. Er worden ook wel AVG-keurmerken aangeboden. Wat vinden jullie daarvan?
• We zijn de afgelopen maanden nogal bang gemaakt met de megaboetes die de Autoriteit persoonsgegevens kan opleggen. Wanneer verwachten jullie dat de toezichthouder de eerste boete gaat opleggen? En voor wat voor overtreding zal dat dan zijn?
• Een effect van de AVG is dat privacyverklaringen een stuk langer zijn geworden. En ook dat ze niet veel begrijpelijker zijn geworden. Is dat niet merkwaardig?

Datum
21 juni 2018
PE punten
1
Kosten
EURO 65,-- incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW

website by Primosite