20

AvdR World Wide Curacao Strafrecht

AvdR World Wide Curacao Strafrecht

De Academie voor de Rechtspraktijk zal voor het zevende jaar in successie een World Wide cursus organiseren op Curaçao. AvdR World Wide studiereizen zijn reizen waarbij u niet alleen uw kennis op het gebied van diverse rechtsgebieden in de advocatuur verruimt maar ook tijd heeft voor andere aspecten zoals ontspanning en genieten.

Op het gebied van Strafrecht zullen 4 docenten (allen werkzaam bij de Hoge Raad) u in 4 onderwerpen bijpraten.

Mr.  A.E. Harteveld (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): vooronderzoek, ontvankelijkheid OM, onrechtmatig verkregen bewijs

Prof. mr. P. C. Vegter (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): presenteren van en responderen op verweren

Prof. mr. G. Knigge (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): inbeslagneming, beklag, verschoningsrecht

Mr. N. Jörg (voormalig advocaat-generaal bij en raadsheer in de Hoge Raad): recente materieelrechtelijke jurisprudentie (voorbedachte raad, medeplegen, roekeloosheid, oplichting, etc.)

Mr.  A.E. Harteveld:

Vooronderzoek, ontvankelijkheid OM, onrechtmatig verkregen bewijs
De waarheidsvinding in strafzaken is grotendeels afhankelijk van het vooronderzoek. Welke opsporingsbevoegdheden zijn er in beweging? En hoeveel plaats is er nog voor rechtsbescherming in het vooronderzoek? Hoe voer je in een verweer wél met kans op succes aan dat de politie zijn boekje te buiten is gegaan? In dit blok komen die vragen aan de orde, aan de hand van rechtspraak en recente wetgeving.

Prof. mr. P. C. Vegter:

De ruimte om daadwerkelijk te ‘scoren’ met een verweer is niet erg groot. Wanneer een verweer slaagt, is het nog maar de vraag of daaraan enig substantieel rechtsgevolg zal worden verbonden. Bij die stand van zaken is het nuttig om in ieder geval de wettelijke grondslagen (art. 358 lid 3 Sv, 359 lid 2 Sv en 359a Sv) voor het voeren van verweer en de responsieplicht van de rechter uitvoerig aan de orde te stellen. De wijze waarop een exceptief verweer wordt gevoerd, een uitdrukkelijke onderbouwd standpunt wordt ingenomen of een vormverzuim wordt gehekeld is mede bepalend voor de inhoud van het vonnis. De nadruk ligt op het procesrecht, maar er komen ter illustratie uiteraard voorbeelden van materieelrechtelijke aard, zoals strafuitsluitingsgronden aan bod.      

Prof. mr. G. Knigge:

Het onderdeel inbeslagneming, beklag en verschoningsrecht neemt de beklagprocedure van art. 552a Sv tot vertrekpunt. Waarover kan geklaagd worden en wat kan daarbij wel en niet met kans op succes worden aangevoerd? Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de inbeslagneming bij advocaten en andere verschoningsgerechtigden. De recente ontwikkelingen in de jurisprudentie van de Hoge Raad zullen worden besproken. De behandeling is daarbij interactief, namelijk aan de hand van door de deelnemers op te lossen casus.

Mr. N. Jörg:

In het onderdeel Recente strafrechtelijke jurisprudentie zullen actuele arresten van de Hoge Raad over onderwerpen waarvoor de Raad de laatste jaren speciale belangstelling heeft getoond - zoals voorbedachte raad, medeplegen, roekeloosheid, feitelijk leidinggeven, witwassen, oplichting - revue passeren. Tevens zullen een of twee oude strafzaken worden voorgelegd met de vraag (voor discussie onder de cursisten) of de uitkomst ervan met de nieuwe regels anders zou zijn.

Elk jaar ontvangen wij ook met veel genoegen cursisten (advocaten of juristen) van Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Zij kunnen zich per dag (per onderwerp) inschrijven.

Doelgroep

Advocaten

Sprekers

mr. A.E. Harteveld

mr. A.E. Harteveld

advocaat-generaal Hoge Raad

prof. mr. P.C. Vegter

prof. mr. P.C. Vegter

advocaat-generaal Hoge Raad, bijzonder hoogleraar penitentiair recht Radbouduniversiteit Nijmegen

prof. mr. G. Knigge

prof. mr. G. Knigge

hoogleraar Strafrecht Rijksuniversiteit Groningen, advocaat-generaal Hoge Raad

mr. N. Jörg

mr. N. Jörg

voormalig raadsheer Hoge Raad

Onderwerpen

Dag 1 maandag 16 oktober 2017 van 08.00 uur – 13.30 uur

Spreker: Mr.  A.E. Harteveld (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): vooronderzoek, ontvankelijkheid OM, onrechtmatig verkregen bewijs

Dag 2 dinsdag 17 oktober 2017 van 08.00 uur – 13.30 uur

Spreker: Prof. mr. P. C. Vegter (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): presenteren van en responderen op verweren

 Dag 3 woensdag 18 oktober 2017 van 08.00 uur 13.30 uur

Spreker: Prof. mr. G. Knigge (advocaat-generaal bij de Hoge Raad): inbeslagneming, beklag, verschoningsrecht

 Dag 4 donderdag 19 oktober 2017 van 13.00 uur tot 18.30 uur

Spreker: Mr. N. Jörg (voormalig advocaat-generaal bij en raadsheer in de Hoge Raad): recente materieelrechtelijke jurisprudentie (voorbedachte raad, medeplegen, roekeloosheid, oplichting, etc.)

Dag 4 Einddiner donderdag 19 oktober 2017 van 19.00 uur tot 23.00 uur

Verrassingslocatie

PE punten
20
Aantal dagen
4
Kosten
EURO 1695,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten

Extra informatie

De prijs is exclusief:

De reis-, verblijfskosten en verzekeringen. We hebben hier speciaal voor gekozen aangezien ieder van u specifieke wensen heeft. Zo kunt u arriveren wanneer u wilt, vliegen wanneer u wilt en overnachten in een hotel naar eigen keuze. Niet iedereen slaapt  graag in een 4**** of 5***** hotel. Door deze opzet kunt u ook uw gezin of eega gemakkelijk uitnodigen om mee te gaan. U kunt het zo goedkoop dan wel duur maken als u zelf wil. De keuze is dus aan u!
 
Wij adviseren en verzoeken u pas de reis en het verblijf te boeken zodra u heeft vernomen dat de cursus daadwerkelijk doorgaat!

Avila Beach Hotel****

Het Avila Beach Hotel is een luxe hotel op Curacao dat met trots al veel onderscheidingen heeft mogen ontvangen van wereldwijde reisplatforms als Tripadvisor en Fodor’s Travel.

Het hotel is al sinds jaar en dag een begrip op Curacao. Kent een rijke geschiedenis, ademt tijdloze elegantie, maar bruist tegelijkertijd van energie; een mooie mix van de klassieke sfeer van toen en het comfort van nu. Het Avila Hotel biedt persoonlijke beleving en een uitmuntende service in een eigentijdse en stijlvolle omgeving. Niet alleen in het hotel, maar ook in onze restaurants.

Het Avila Beach Hotel staat voor gastvrijheid en voor een onvergetelijk verblijf op Curacao. Of het nu voor een zakenreis is, een romantische huwelijksreis of voor een ontspannen vakantie. Het is niet zomaar een hotel op Curacao, maar een bestemming. De centraal gelegen locatie, twee privéstranden, culinaire evenementen en concerten maken het Avila Hotel een toplocatie. Al ruim 65 jaar weet het Avila Hotel als geen ander kwaliteit en gastheerschap uit te dragen met de grootste zorg en passie.

Deelnemers uit Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba:

De cursusprijs (4 dagen) voor deelnemers uit Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba bedraagt: ANG 2000,00 excl. 6% OB.

U kunt ook kiezen voor afzonderlijke dagen. Kosten per dag: ANG 500,00 excl. 6% OB

Wanneer u aanschuift op donderdag bij het einddiner, zullen we ANG 150,00 extra berekenen

website by Primosite