8

Verdieping Strafrecht: HOE ZAAI IK RECHTERLIJKE TWIJFEL ALS VERDEDIGINGSSTRATEGIE?

De Hoge Raad heeft in de afgelopen jaren uitgemaakt dat het betrekken van het zwijgen van verdachte over een zwaarwegende belastende omstandigheid bij de rechterlijke bewijsmotivering mag worden betrokken. Aan de andere kant zijn er de afgelopen jaren arresten gewezen waarin verdachte werd vrijgesproken omdat er door de verdachte een alternatief ontlastend scenario werd gepresenteerd dat redelijkerwijs niet kon worden uitgesloten. Zwijgen of toch maar komen met een zogeheten Meer-en Vaartverweer? Wat is een goede verdedigingsstrategie?  Alles over het wankel evenwicht van de rechterlijke overtuiging bij de ontkennende of zwijgende verdachte.

Het beste resultaat is niet altijd een vrijspraak maar een gedegen voorbereiding is het halve werk om de rechter te overtuigen.

De cursus heeft ook plaatsgevonden op 23 november 2018 en op 9 april 2019. De docenten zijn beoordeeld met een gemiddelde van 9,8! De cursus is beoordeeld met een gemiddelde van 9,6!

Doelgroep

Advocaten

Introductiefilm

Bekijk hier een korte introductiefilm over de inhoud van de cursus: Introductiefilm

Sprekers

mr. W.J. Ausma

mr. W.J. Ausma

advocaat Ausma De Jong advocaten

mr. G.H. Meijer

mr. G.H. Meijer

senior rechter Rechtbank Overijssel, auteur, docent en theatermaker

Onderwerpen

  • Hoe bereid je een zaak voor
  • Kruip in de huid van de rechter
  • Overtuigend en pakkend pleiten
PE punten
8
Aantal dagen
1
Kosten
EURO 595,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping
Maximum aantal deelnemers:
24

Extra informatie

Bij deze cursus zijn beide docenten gedurende de gehele dag aanwezig, hetgeen het mogelijk maakt de geboden lesstof te bezien vanuit diverse kanten met alle daarmee gepaard gaande dynamiek. Daarom is uw actieve inbreng van groot belang en zult u zich geen moment vervelen. Een must voor elke advocaat!

website by Primosite