4

Online cursus: Bewijsrecht

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

Het civiele bewijsrecht bepaalt van oudsher in sterke mate de rolverdeling tussen rechter en partijen én die van partijen onderling. Onvolkomen beheersing van deze lastige materie wordt in de praktijk genadeloos afgestraft. Daarbij komt dat het bewijsrecht zowel in de rechtspraak als op het gebied van de wetgeving sterk in beweging is. Zo is een wetsvoorstel met belangrijke vernieuwingen in het bewijsrecht in de maak. Naar verwachting zal dit binnenkort bij de Tweede Kamer worden ingediend. In deze cursus zullen diverse actuele bewijsrechtelijke onderwerpen en problemen aan de hand van recente jurisprudentie, bedoeld wetsvoorstel en concrete rechtsvragen worden behandeld.

De cursus heeft een verdiepend karakter.

Deze nieuw ontwikkelde online cursus, valt niet onder het Webinar abonnement 2020.

Tijdens deze webinars zullen beide docenten (Prof.mr. W.D.H. Asser en mr. T.R. Hidma) als duo de presentatie doceren. Dit komt de dynamiek ten goede en brengt extra verdieping aan de cursus toe. 

Onderwerpen:

  • Wie doet wat, wanneer en waarom: de plaats van het bewijsrecht in het civiele geding, de rolverdeling tussen de regie-voerende rechter en partijen, en stelplicht- en bewijslastverdeling als ordenings-mechanisme (Tjalle Hidma)
  • Het wordt echt anders: een inleiding op het nieuwe bewijsrecht: doelstelling, hoofdlijnen en de thans reeds vooruitgeworpen schaduw (Daan Asser)
  • Capita selecta nieuw bewijsrecht: preprocessuele bewijsgaring, informatieplichten, inzagerecht, bewijsbeslag etc. (Daan Asser)
  • Aktebewijs als preuve préconstituée: uitwendige-, formele en materiële bewijskracht; tegenbewijs tegen aktebewijs en aanverwante problematiek (Tjalle Hidma)

Programma:

13.00 uur - 14.00 uur deel 1
14.00 uur - 14.15 uur pauze
14.15 uur - 15.15 uur deel 2
15.15 uur - 15.30 uur pauze
15.30 uur - 16.30 uur deel 3
16.30 uur - 16.45 uur pauze
16.45 uur - 17.45 uur deel 4 

 

PE punten
4
Kosten
EURO 200,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW

Beschikt u al over een AvdR-inlogaccount?

JaNee
aanmeldenprinten

2020

website by Primosite