AvdR meets Rome | Ondernemingsrecht

Locatie: Rome

Locatie: Eigen werkplek

Doelgroep: Bedrijfsjuristen, Advocaten

Niveau: Verdieping en actualiteiten

Rechtsgebiedenregister: Ondernemingsrecht

ONDERNEMINGSRECHT IN DE EEUWIGE STAD

Van 3 tot 7 februari organiseert de AvdR een fantastische cursus in Rome. Aldaar wordt het aangename met het nuttige verenigd. Naast cultuur en de studie van andere aantrekkelijke kanten van de eeuwige stad, zal op een mooie locatie een krachtige cursus op het terrein van het ondernemingsrecht worden aangeboden voor €2500,- (dit is inclusief vlucht, transfer, verblijfin een 4* hotel, ontbijt en 2 diners)

In die cursus, verzorgd door Johan Kleyn en Kid Schwarz zal, in een caleidoscopisch overzicht, het gehele ondernemingsrecht de revue passeren.

We gaan het hebben over alle actuele onderwerpen op dit brede terrein, van personenvennootschappen, via vereniging en stichting, naar de BV en naar de NV. Zo’n beetje alle ondernemingsvormen zijn aan actualisering in wetgeving onderworpen en ook de rechtspraak rust niet. Na deze cursus, waarin natuurlijk enige aandacht wordt besteed aan de Romeinse grondslagen van het ondernemingsrecht, bent u geheel bij op dit brede terrein, zowel vanuit het technisch perspectief, maar ook voorzien van tips and tricks die het uitoefenen van de praktijk nog een groter feest maken als het nu al is.

Zoals de oude Romeinen al wisten: Godiamoci la legge e serviamo la società.

Als extra krijgt u bij deze cursus het journaal ondernemingsrecht 2021 aangeboden. Dat zijn 12 uur college over de actualiteiten ondernemingsrecht.

Programma 


Donderdag 3 februari
Directe lijnvlucht Amsterdam - Rome per KLM (16.55 - 19.10 uur). Transfer naar het hotel in het centrum van de stad.
Gezamenlijk welkomstdiner.

Vrijdag 4 februari
College in het hotel (8-13.30 uur) en aansluitend vrije tijd om te lunchen.
‘s Middags staat een verkennende stadswandeling met de reisleider op het programma. We lopen langs plekken waar Caravaggio en Gianlorenzo Bernini hebben rondgelopen en gewerkt, zoals Piazza Navona, Palazzo Giustiniani en Montecitorio, en het plein voor de Santa Maria sopra Minerva.

Diner is vrij.

Zaterdag 5 februari
Volle dag met de reisleider. U kunt ook kiezen om Rome zelf te ontdekken.
In het door Bernini ontworpen Palazzo Barberini hangt een indrukwekkend schilderij van Judith en Holofernes door Caravaggio en werk van Giovanni Baglione, een ware caravaggist. Ook zien we een enorme plafondschildering van barokkunstenaar Pietro da Cortona. Vervolgens wandelen we naar de San Luigi dei Francesi, waar we Caravaggio’s schilderij over het leven van Mattheus
bewonderen. Ook van Caravaggio is de Madonna van de Pelgrims in de Sant’Agostino. Vrije tijd om te lunchen. In de Galleria Spada zien we het trompe l’oeil van Borromini. Vervolgens steken we de Tiber over naar Trastevere. In de San Francesco a Ripa treffen we een prachtig beeld aan van Bernini. Zijn tijdgenoot Stefano Maderno maakte het ontroerende sculptuur van de heilige Cecilia in de gelijknamige kerk. Aansluitend is er tijd voor een aperitiefje in deze gezellige wijk.

Gezamenlijk afscheidsdiner.

Zondag 6 februari
College in het hotel (8-13.30 uur). Na een gezamenlijke lunch en transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht Rome - Amsterdam per KLM (17.15 - 19.50 uur).

Spreker(s)

Goedgekeurd_Kit-Schwarz-01.jpg
prof. mr. Kid Schwarz

partner Baker Tilly, hoogleraar ondernemingsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar ondernemingsrecht Maastricht University

Bekijk profiel
Bas-Steins-Bisschop-800x600_02.jpg
prof. mr. Bas Steins Bisschop

adviseur UdinkSchepel Advocaten, bijzonder hoogleraar Corporate Law and Corporate Governance De Nyenrode Business Universiteit

Bekijk profiel
Johan-Kleyn-doek.jpg
mr. Johan Kleyn

senior counsel GreenbergTraurig

Bekijk profiel

Jurisprudentie