VNJA Oxford: Jeugdstrafrecht Oxford: Peergroup strafrecht Oxford: Peergroup insolventierecht Edinburgh: verdieping personen- en familierecht Bekijk alles
Cambridge: verdieping procesrecht - afscheid ván Daan, in "zijn" Cambridge

Klassikaal

Startdatum: vrijdag 22-03-2024 | 08:00 uur - 13:30 uur | 2 dag(en)


Afscheidscollege van prof. Daan Asser in zijn stad: Cambridge.

Na vele jaren gaat prof. mr. Daan Asser stoppen met het geven van colleges en cursussen. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor wat hij voor juridisch Nederland (de AvdR en diens klanten in het bijzonder) heeft betekend, dit willen wij dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. 

In 1972 promoveerde prof. Asser aan Trinity College op het onderwerp The Procurator in the development of agency in Roman law and later civil law. Wij gaan, samen met hem, terug naar Cambridge om hier naar 10 uitstekende sprekers op het gebied van procesrecht te luisteren. Ook zal professor Asser zelf een lezing geven. Daarnaast maakt u kennis met het studentenleven in Cambridge, we verblijven namelijk in St. Catherine's College waar u in een echte studentenkamer zult overnachten. 

De cursussen en het black tie diner vinden plaats in de Camridge Union Society, opgericht in 1815 en daarmee de langstlopende debatvereniging ter wereld. Een unieke en zeer inspirerende locatie!

Spreker(s)

prof. mr. Daan Asser

emeritus hoogleraar Universiteit Leiden

prof. mr. drs. Jan Biemans

hoogleraar Universiteit Utrecht burgerlijk recht en notarieel recht