← Terug gaan naar General Counsels & Corporate Lawyers network

Klassikaal

vrijdag 06-09-2024 | 14:00 uur - 17:15 uur

Locatie: Spiegeltent, locatie Kasteel Waardenburg (Waardenburg)

Kosten: gratis


Tijdens deze eerste AvdR Garden Party op kasteel Waardenburg speciaal voor bedrijfsjuristen zullen twee belangrijke onderwerpen worden besproken. Als eerste zal mr. Wouter Seinen, partner bij Prinset Mason de ontwikkelingen bij AI bespreken. Daarna zal Inez van Wijngaarden, general cousnel Securicor Nederland de ontwikkelingen bij Governance bespreken. 

Deelname aan deze studiemiddag is gratis voor alle bedrijfsjuristen, general counsels en advocaten in loondienst.

Door deel te nemen wordt u ook automatisch clublid van de de AvdR general-counsel en bedrijfsjurist club. Een netwerkclub waar de nadruk ligt op kennisoverdracht en netwerk. De bijeenkomsten zijn gratis alsook het lid zijn van de deze club.

Onderwerpen


Hoe wordt AI het meest effectief ingezet, waarbij ook gekeken wordt naar de nieuwe regels en juridische risico's in praktijk.
Iedereen heeft het tegenwoordig over AI, maar wat betekent het voor de legal teams in bedrijven? Het is duidelijk dat AI in alle bedrijfstakken grote veranderingen zal brengen en nieuwe kansen en risico’s met zich zal brengen.

Wouter Seinen adviseert internationale bedrijven over compliance met nieuwe regels over AI en over juridische risico’s die ontstaan wanneer bedrijven AI gaan inzetten. Ook spreekt hij vaak met in-house counsel over hoe AI gebruikt kan worden om hun afdeling efficiënter en effectiever te kunnen maken op basis van ervaringen van zijn eigen kantoor met het implementeren van AI en andere “legal tech”. Die twee onderwerpen komen aan bod in dit onderdeel van de Gardenparty. Er zal gezocht zal worden naar interactie en worden aangesloten bij het deelnemersveld en recente juridische en technologische ontwikkelingen.

Compliance in de praktijk - de visie vanuit General Counsel perspectief
Compliance wordt ook in 2024 nog vaak als "saai" of "ingewikkeld", "vertragend" of als "niet van mij" gezien. De business is zich er doorgaans wel van bewust dat compliance niet meer is weg te denken uit de huidige maatschappij, maar je er mede verantwoordelijk voor voelen komt niet per se van nature en wordt niet altijd met veel enthousiasme gedragen. In deze bijdrage wordt vooral op praktische en pragmatische wijze stilgestaan bij compliance in de praktijk. Wat valt eigenlijk onder compliance? Hoe ga je om met nieuwe ontwikkelingen als de CSDDD? Waar beleg je compliance? Hoe ga je om met de lines of defense? Hoe kan je compliance (voor zover mogelijk) "light" houden, maar wel effectief en wat zijn daarbij de uitdagingen?  Deze bijdrage wordt verzorgd door General Counsels die van nature een praktische en pragmatische aanpak hebben. Het wordt zeker geen theoretische excercitie met "staan we red, amber of green".....