Club alumni Arbeidsrecht Club alumni Cambridge en Oxford Club alumni Huurrecht Club alumni Leergang erfrecht Club alumni On Tour Club alumni Ondernemingsrecht First Ladies of Law

General Counsels & Corporate Lawyers network


Meld je nu gratis aan en schrijf je in voor de eveneens gratis events en ontvang 1 keer per maand een nieuwsbrief met nieuwe events en bespreking van juridische ontwikkelingen.


Aanmelden Inloggen

3 redenen om je (gratis) aan te melden. 

  1. Gratis kennisoverdracht: Toegang tot cursussen zowel klassikaal als online. Blijf voorop lopen in de juridische wereld met de nieuwste inzichten en trends.
  2. De jaarlijkse Kasteel Waardenburg Garden Party: Een uitgelezen kans om je te verdiepen in een specifiek actueel onderwerp, te netwerken en nieuwe connecties te leggen in een informele en gezellige setting.
  3. Uitgebreid netwerk: Word onderdeel van dit unieke netwerk van General Counsels & Corporate Lawyers network. Geen andere netwerk biedt deze mogelijkheden. Bouw langdurige zakelijke relaties op, ontwikkel samenwerkingsverbanden en vergroot je professionele netwerk voor toekomstige kansen en succes.


Sluit je vandaag nog aan en ontdek wat ons netwerk voor jou kan betekenen!

Agenda
Actualiteiten huurrecht | juni

Geen PO punten

mr. Harm Heynen - advocaat en partner Boels Zanders advocaten

woensdag 19-06-2024 | 11:00 uur - 12:00 uur

Eigen werkplek

Teams meeting

Actualiteiten arbeidsrecht | juni

Geen PO punten

mr. Ellen de Groot - senior rechter Rechtbank Gelderland

vrijdag 21-06-2024 | 12:00 uur - 13:00 uur

Eigen werkplek

Teams meeting

Actualiteiten ondernemingsrecht | juli

Geen PO punten

prof. mr. Kid Schwarz - partner Baker Tilly hoogleraar ondernemingsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam...

maandag 01-07-2024 | 12:00 uur - 13:00 uur

Eigen werkplek

Teams meeting

Highlighted event

De Shell Opera

avdr.nl mr. Weng Chie Cheung, legal adviseur, mr. Etienne van Bladel, legal adviseur AvdR, mr. Patty van den Doel, compliance officer Egeria Prof. J.L. Smeehuijzen
De Shell casus is juridisch complexer dan in de media wordt weergegeven, zo blijkt tijdens de lezing van prof. Smeehuijzen. Niet enkel burgerlijk recht, staatrecht, bestuurrecht en mensenrechten worden door deze casus geraakt; de casus staat op gespannen voet met de staatsinrichting van Nederland, de trias politica.

Shell case door Nationale Opera
In deze opera zien we de verschillende facetten van zaak voorbijkomen, waarbij de nadruk ligt op verantwoordelijkheid. De vorm waarin deze opera wordt uitgevoerd is een heus spektakel, wat ook een reflectie is van de zaak zelf zoals deze in de pers wordt weergegeven.

Persoonlijk
De Shell casus is een zeer complexe zaak die iedereen op enige manier raakt in gevoel van verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijk houden. Tegelijkertijd laat het ook zien hoe belangrijk het is om deze verantwoordelijkheid ordentelijk af te wegen omdat de verleiding van wenselijke uitkomsten lokt. We staan hier aan de vooravond van het nemen van een fundamentele stap; behouden we het staatbestel of slaan we een andere weg in? De vraag die zich aandient, is of het aan rechters is deze stap te zetten.