Huwelijksvermogensrecht

di 26-06

Klassikaal

PO punt(en): 6

Kosten: € 395,00 (excl. btw), incl. studiemateriaal

dinsdag 26-06-2018 - Deze klassikale cursus is in het verleden.

Aantal deelnemers: 26

Niveau: Verdieping en actualiteiten

Prof. dr. F.W.J.M. Schols, hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen zal tijdens dit college ingaan op het nieuwe huwelijksvermogensrecht.

Op 1 januari 2018 is het zover. Een nieuw huwelijksvermogensrecht. Wat betekent dat voor de huwelijkse voorwaarden- en echtscheidingspraktijk? Hoe beperkt is de gemeenschap? Hoe zit het met de onderlinge draagplicht bij scheiding? Hoe ziet het er uit voor schuldeisers en de curator?

Bestaan er overgangsrechtelijke voetangels en klemmen? Zijn er speciale bewijsregels? Is 'alsof' gemeenschap van goederen nog steeds zoals alsof vroeger was? Minder vaak een beroep op de verknochtheid en meer problemen met de 'economische deelgerechtigdheid van art. 1:87 BW'? Infiltreren de quasi-legaten inderdaad ook  in het huwelijksvermogensrecht? En loopt de ondernemer en de onderneming (proces)risico? Wat zijn de huwelijkse voorwaarden van de toekomst? Insluiten en/of uitsluiten? Op al deze vragen krijgt u antwoorden. Maar er is veel meer. Er is ook aandacht voor aanverwante aspecten, zoals pensioen, voorwaarden-doorbrekingsaspecten, echtscheidingserfrecht en internationaal huwelijksvermogensrecht. Bent u van de partij?

Doelgroep

Advocaten

Spreker(s)

mr.-L.A.G.M.-van-der-Geld-image.jpg
mr. L.A.G.M. van der Geld

juridisch directeur Netwerk Notarissen, docent Notarieel Recht Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk profiel
prof-v2.-dr.-F.W.J.M.-Schols-image.jpg
prof. dr. F.W.J.M. Schols

hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk profiel