Gerechtshof Amsterdam 12 december 2023 Kamer voor het notariaat in het ressort Arnhem-Leeuwarden 4 december 2023 Rechtbank Zeeland-West-Brabant 24 juli 2023 Gerechtshof Amsterdam 6 juli 2023 Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 5 juli 2023 Bekijk alles
ECLI:NL:RBAMS:2021:1417 Rechtbank Amsterdam 29 maart 2021

ECLI:NL:RBAMS:2021:1417

Datum: 29-03-2021

Rechtsgebiedenregister: Jeugdrecht strafrecht

Vindplaats: Avdr.nl


Vier verdachten hebben in een woning gespeeld met een vuurwapen dat verdachte heeft meegenomen naar de woning. Het pistool ging van hand tot hand, waarbij ze foto’s, filmpjes en snaps van elkaar maakten. Er werd met het wapen gezwaaid en de patroonhouder werd meermaals uit het wapen gehaald en er weer ingedaan. Voor de grap werd de slede naar achteren getrokken, op elkaar gericht en de trekker overgehaald. Kort nadat het slachtoffer de woning was binnengekomen, ging het vreselijk mis: toen de trekker opnieuw werd overgehaald door de medeverdachte, werd er dit keer wel een schot gelost. Het slachtoffer werd in zijn achterhoofd geraakt en is ter plaatse overleden.

Verdachte was op dat moment niet meer in de woning aanwezig. Verdachte heeft een levensgevaarlijke situatie gecreëerd door het vuurwapen mee te nemen waar op deze onverantwoordelijke manier mee werd gespeeld. Verdachte heeft zich niet ingespannen om de door hem gecreëerde risicovolle situatie te beëindigen. De dood van het slachtoffer wordt aan verdachte toegerekend.

Ga naar uitspraak
Spreker(s)