Klassikaal
Startdatum: donderdag 19-09-2024 | 10:00 uur - 17:15 uur | 5 dag(en)
De Leergang Mergers & Acquisitions is een praktijkgerichte opleiding die de cursisten voorbereidt op de veeleisende rol die van hen verlangd wordt in het M&A-proces. De leergang behandelt het complete terrein van M&A-transacties voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen. In de leergang M&A krijgt u inzicht in alle stappen van het M&A-proces, wat komt erbij kijken, welke technieken spelen een rol, welke garanties/vrijwaringen kunt u weggeven en welke liever niet, voor wie wordt opgetreden (koper of verkoper) en het belang van een goede integratie.
De leergang bestaat uit vijf klassikale lesdagen en vier uur aan on demand webinars. Om elkaar op informele wijze wat beter te leren kennen organiseren wij na de 1e cursusdag een kennismakingsdiner in Kasteel Waardenburg.
NIEUW
Van deze leergang maakt ook deel een digitale jurisprudentiebundel met PO punten. Elke deelnemer ontvangt in zijn/of haar “mijn AVDR” deze bundel, met de PO punten. Dit is een extra service voor de deelnemers. Deze bundel is drie maanden na laatste dag van de cursus met PO punten te volgen.
Ons onderdeel van de leergang M&A omvat dé belangrijke arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies & overnames. We behandelen op interactieve wijze de SER-fusiegedragsregels, de positie van de werknemers bij een overgang van onderneming en de positie van de ondernemingsraad aan de hand van actuele rechtspraak en praktijkvoorbeelden zodat u een verdiepend inzicht krijgt voor de dagelijkse juridische praktijk.
In dit onderdeel wordt ingegaan op de koopovereenkomst. Er wordt per bepaling stilgestaan bij de achtergrond hiervan (vanuit kopers- en verkopers- perspectief). Een gedeelte van de cursus bestaat uit een praktijk onderdeel waarbij drafting tips & tricks worden gegeven aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk. Er is ruimte voor interactie, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.
In het onderdeel ‘Due Diligence: het proces en het effect op de Share Purchase Agreement (SPA)’ wordt stil gestaan bij de plaats van het due diligence in de Nederlandse rechtspraktijk. Daarbij is aandacht voor hoe het due diligence zich verhoudt tot de mededelings- en onderzoeksplicht. Ook wordt ingegaan of het verzaken van (deugdelijk) due diligence wanbeleid kan opleveren. Vervolgens bespreken wij hoe de uitkomsten van due diligence-onderzoek impact hebben op de transactiestructuur en –documentatie. Daarbij is veel ruimte voor praktijkvoorbeelden.
In dit onderdeel wordt een inleiding gegeven op de juridische aspecten van de leergang M&A en een verdiepend inzicht in de jurisprudentie (geschiedenis en actuele stand van zaken) omtrent het aangaan van overeenkomsten, precontractuele trouw en geschillen hieromtrent. Hiernaast komen (in praktische zin) aan de orde alle vormen van voorovereenkomsten (e.g. term sheets, letters of intent, memoranda of understanding) en do’s en dont’s in dit verband.