De Leergang Verzekeringsrecht is dé leergang die advocaten en bedrijfsjuristen werkzaam binnen dit rechtsgebied kunnen volgen om hun kennis te verdiepen en te specialiseren. In deze leergang wordt door gerenommeerde docenten met kennis van de praktijk (rechterlijke macht, advocatuur en wetenschap) aandacht besteed aan alle aspecten van het Verzekeringsrecht. Van essentiële fundamentele beginselen en algemene begrippen van Verzekeringsrecht tot aan o.a. het bewijsrecht, medewerkings- en de bereddingsplicht, privacy bescherming als vorderingsrechten passeren de revue.

De lessen vinden plaats in het centraal gelegen Kasteel Waardenburg. Door een beperkte groepsgrootte zijn de 'colleges' zeer interactief en is er sprake van een 'huiskamersfeer'. Een onderdeel van de leergang is het schrijven van een paper en een annotatie.

Exameneisen en certificaat

Om toegelaten te worden tot het mondeling examen (aan het eind van alle  colleges) is het een vereiste dat er een voldoende moet zijn gescoord voor de paper en annotatie. De aanwezigheid heeft ook invloed op de toelating voor het examen. 

U dient een paper en een annotatie te schrijven. Onderwerp paper mag u zelf kiezen en wordt goedgekeurd door een van de sprekers. Het arrest of vonnis voor de annotatie krijgt u van de sprekers.

Het mondeling examen duurt ca. 30 minuten en vindt plaats in Kasteel Waardenburg. Wanneer u voor de drie onderdelen een voldoende heeft, ontvangt u het Magna Charta Certificaat.