De band tussen vader en zoon onafscheidelijk? Zoon bewaart dode vader in diepvrieskist

Op zaterdag 6 mei werd de Zuid-Limburgse plaats Landgraaf opgeschrikt door een bizarre vondst. In een huis in een rustige buurt aan de Mansholtstraat, vindt de politie een dode man in een diepvrieskist. De diepvries stond in de garage van de woning. De dode man is een van de oud-bewoners van het pand.

Ten tijde van de vondst verbleef er een andere bewoner in het pand, namelijk een 82-jarige man. De bewoner blijkt later de zoon te zijn van de dode man in de diepvries. De man is nooit aangehouden voor wat er in zijn woning is aangetroffen. Wel is hij gehoord.

Het lichaam werd gevonden nadat de politie een melding had gekregen van de huisarts van de overleden man. De huisarts zou de man namelijk al een aantal jaar niet meer hebben gezien tijdens zijn spreekuur. Omdat de man de leeftijd van 100 jaar al had gepasseerd, maakte de huisarts zich zorgen over de gezondheid. Toen hij van de zoon geen verdere informatie kreeg, stapte de huisarts naar de politie.

De 82-jarige bewoner wordt niet verdacht van het ombrengen van zijn vader. Uit onderzoek blijkt dat de vader al minimaal vijf  jaar dood moet zijn geweest, maar de politie vermoedt dat dit in werkelijkheid nog veel langer is. De politie gaat ervan uit dat de 101-jarige vader op natuurlijke wijze is gestorven. De zoon verklaarde zelf dat hij geen afscheid kon nemen van zijn vader en hem daarom in een diepvrieskist heeft gestopt, om op die manier nog met hem te kunnen praten. De politie verdacht de 82-jarige zoon wel van het verbergen van het dode lichaam en verduistering van AOW en zorgtoeslag van zijn vader. De zoon heeft in die vijf jaar ten minste 150.000 euro van de bankrekening van zijn vader gehaald. Om toch iets van vermogen in handen te hebben, heeft justitie op 3 juli beslag gelegd op de woning aan de Mansholtstraat.

Vorige maand is naar buiten gekomen dat de 82-jarige zoon zelf is overleden. De man leed al enige tijd aan kanker. Door het overlijden is het strafrechtelijk onderzoek tevens tot een einde gekomen. Het is uiteindelijk treurig nieuws, bij een treurige zaak. Zoals in zoveel strafzaken, kent ook deze zaak alleen maar verliezers.