Stichting Vrienden van het Hubrecht Institute

Ziekten genezen begint met baanbrekend fundamenteel onderzoek

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Top wetenschappers doen hier vol passie en volharding baanbrekend fundamenteel onderzoek. Doel: inzicht verwerven in de mogelijkheden voor een betere behandeling van chronische en levensbedreigende ziekten. Hun werk staat wereldwijd hoog aangeschreven.

Wetenschappers met een missie

Met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en 30 nationaliteiten vormen de wetenschappers een divers gezelschap. Verdeeld over circa 20 onderzoeksgroepen bestuderen ze de werking van onze lichaamscellen. Van onderzoek naar kanker en ons

DNA tot het kweken van nieuwe hartspiercellen. Iedere onderzoeksgroep heeft zijn eigen specifieke kennis en expertise. Samen delen ze dezelfde missie: mensen met ziekten als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten een toekomst bieden. In dit boekje vertellen een aantal wetenschappers over hun onderzoek.

Help onze helden

De onderzoekers mogen hun werk heel gewoon vinden, voor ons zijn het helden. Stap voor stap werken ze aan een gezondere wereld. Zowel voor u, als voor de generaties na ons. Levensbelangrijk werk dus! Voor het onderzoek is veel geld nodig. Zijn onze helden ook uw helden? Ondersteun ze en word vriend van het Hubrecht Instituut. Met uw bijdrage kunnen de wetenschappers hun onmisbare onderzoek voortzetten en nieuwe behandelingen ontwikkelen.

Meer informatie kunt u vinden op www.hubrecht.eu/vrienden

Klik op onderstaand webinar om u aan te melden:
Hoogleraar Hans Clevers; met stamcellen kun je bijna alles maken
27 mei van 20:00 tot 21:00