4

AvdR colleges onder professoren: Personen- en familierecht

Dit college is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. Op 7 maart hebben wij de cursus: Familierecht: Afstamming, gezag en omgang. U kunt zich daar nog voor aanmelden. Klik hier voor meer informatie.

Het jaar 2018 en de toekomst.

Het personen- en familierecht is een dynamisch rechtsgebied waarin veel innovatieve ontwikkelingen plaatsvinden. In deze cursus zal door prof. mr. dr. L.M. Coenraad (hoogleraar Privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam, raadsheer-plaatsvervanger Hof Amsterdam) aandacht worden besteed aan jurisprudentie van afgelopen jaar en nieuwe wetgeving op het gebied van het personen- en familierecht.

Spreker

prof. dr. mr. L.M. Coenraad

prof. dr. mr. L.M. Coenraad

hoogleraar Privaatrecht Vrije Universiteit Amsterdam, raadsheer-plaatsvervanger Hof Amsterdam, rechter in opleiding Familie in de Rechtbank Rotterdam

Onderwerpen

  • Actuele jurisprudentie op het gebied van het familie(proces)recht, zoals in verhuiszaken, alimentatiekwesties, gezag- en omgangproblematiek, bewijsrechtelijke kwesties in familiezaken en de procespositie van de minderjarige.
  • Er wordt ingegaan op de landelijk in te voeren maatregelen in de scheidingsprocedure, zoals de regierechter, het appointeren op maat, de benoeming van gedragsdeskundigen als bijzondere curator.
PE punten
4
Kosten
EURO 125,00 incl. digitaal studiemateriaal, excl. BTW
Niveau
Verdieping en actualiteiten
Maximum aantal deelnemers:
45

website by Primosite