Over AvdR Over AvdR webinars Medewerkers
Over AvdR webinars

Over AvdR webinars

Op uw werk of thuis in een interactieve leeromgeving via internet een cursus volgen? De Academie voor de Rechtspraktijk is in het najaar van 2011 van start gegaan met webinars voor de advocatuur en voor juristen. Geen tijdrovende bijeenkomsten, geen reistijd, geen last van files maar wel zeer effectief en efficiënt kennis opdoen. De cursussen zijn van hoge kwaliteit tegen een relatief lage prijs, verzorgd door aansprekende docenten.

Webinars duren één of twee uur. Mocht u verhinderd zijn en een live uitzending niet kunnen bijwonen dan kunt u het webinar alsnog on demand volgen (ook tegen de daarvoor geldende PO-punten). Naast theorie worden tijdens een webinar de meest recente ontwikkelingen in een rechtsgebied behandeld en worden er handvatten geboden om de opgedane kennis te kunnen toepassen in de praktijk. Er is een mogelijkheid om direct vragen te stellen via een chatbox.

Bijna elk webinar, zowel 'live' als 'on demand', is voorzien van digitale documentatie. Deze documentatie is terug te vinden bij uw account, via 'Mijn AvdR'. 

U ontvangt voor het volgen van een webinar live als on demand 1 PO-punt per uur. Wanneer u live kijkt, dient u het webinar in één keer van begin tot eind te bekijken.  Aan het einde van het webinar volgt er een kort examen met 5 vragen. Nadat u het webinar geheel gevolgd heeft en de vragen goed heeft beantwoord, ontvangt u daags na dato een certificaat in uw account. Het certificaat staat onder certificaten in 'Mijn AvdR'. De PO punten kunnen via de on demand mogelijkheid alleen behaald worden tot uiterlijk 31 december van het desbetreffende jaar waarin het webinar is aangeschaft (los of via een abonnement). Na 31 december kunt u nog wel on demand het webinar bekijken maar zullen de PO punten niet worden toegekend.

Abonnementen

U kunt zich voor een los webinar inschrijven, maar ook voor een abonnement. Een abonnement bestaat uit meerdere webinars. Als u zich inschrijft voor een abonnement kunt u alle webinars volgen die onder het betreffende abonnement vallen. Ze worden automatische gekoppeld aan uw account. U hoeft zich dus maar één keer in te schrijven. Bovendien ontvangt u een aantrekkelijke korting ten opzichte van de losse webinars. En uiteraard ontvangt u voor ieder gevolgd webinar binnen uw abonnement de bijbehorende PO-punten.

Gang van zaken

Als u zich inschrijft voor een webinar wordt gevraagd of u al een account heeft voor www.avdr.nl. Heeft u dat niet dan dient u eerst zelf een account aan te maken. Vervolgens ontvangt u een mail ter activatie van uw account. Vervolgens kunt u zich inschrijven voor het webinar of voor een abonnement. Van de inschrijving ontvangt u ook een bevestiging.

Het account is persoonlijk. Degene die zich inschrijft voor een webinar, kan dat webinar volgen en krijgt daarvoor ook de desbetreffende punten toegekend. Het certificaat zal in uw account worden geupload. Cursisten zonder account of via het account van iemand anders kijken kunnen dus geen aanspraak maken op PO punten of certificaten.

Hoe een webinar te bekijken na inschrijving? U logt in op 'Mijn AvdR' rechtsboven op de pagina en u gaat naar 'Mijn Webinars', u kiest hier het jaar en live webinars, vervolgens zoekt u het betreffende webinar op, dan ziet u daar de button 'bekijk webinar'. Door daar op te klikken opent een pop-up die u stuurt naar de pagina waarop u het webinar kunt bekijken. Er loopt een klok tot het moment dat het webinar begint. Na afloop volgen er 5 toetsvragen voor het verkrijgen van het certificaat. Heeft u de vragen beantwoord en het webinar volledig gekeken dan wordt na afloop het certificaat aangemaakt. 

De cursusdocumentatie behorende bij het webinar kunt u downloaden door op 'PDF Cursusdocumentatie' te klikken.

Voor on demand webinars geldt min of meer hetzelfde. U dient eerst in te loggen en dan naar 'Mijn AvdR'  te gaan en dan op webinars te klikken, vervolgens op het desbetreffende jaar en dan op de knop on demand te klikken. U vindt dan de webinars terug die al hebben plaatsgevonden en waar u recht op heeft. Door op 'bekijk video' te klikken start het webinar.