Covid-19 en Alimentatie

Inmiddels een jaar geleden, op 27 februari 2020, werd in Nederland de eerste Covid-19besmetting vastgesteld. Het Covid-19virus heeft tot ongekende maatregelen geleid en heeft daarmee een groot effect voor de economische situaties van werknemers en bedrijven.  Met name de reisbranche, kapperszaken, de horeca, musea en bioscopen zijn zwaar getroffen. Een gedeelte voormalig werknemers is aangewezen op een (lagere) uitkering. MKN-ondernemers komen lastig of te laat in aanmerking voor kredieten om (tijdelijke) kasstroomtekorten op te vangen. Wat heeft de rechtspraak ons het afgelopen jaar geleerd over de ondernemer die niet meer in staat is aan zijn alimentatieverplichting te voldoen? Wij vertellen u dat graag.

Daarnaast zullen wij ook nog kort met u stilstaan bij het feit dat Covid19-virus geleid heeft tot verschillende uitspraken over (reguliere) omgang en vakanties naar het buitenland en dat in de jurisprudentie te zien is dat o.a. het recht van een psychiatrisch patiënt om in persoon gehoord te worden zo nu en dan moet wijken voor de veiligheid van deze patiënt zelf, de rechter en derden. 

We naderen het moment waarop het een jaar geleden is dat Mark Rutte zijn eerste persconferentie gaf over de pandemie en na afloop (per ongeluk) Jaap van Dissel de hand schudde. Een jaar later is iedereen gewend geraakt aan afstand houden. Ook ons onderwijs vindt nog steeds alleen op afstand plaats.

We hopen u natuurlijk snel weer live te kunnen ontmoeten, maar voor nu hebben we iets anders bedacht. De AvdR biedt haar alumni (die in 2020 een college bij de AvdR hebben gevolgd) een gratis serie van negen webinars aan. 

PO punt(en): 1

Kosten: € 50,00 (excl. btw), incl. studiemateriaal


Onderwerpen

  1. COVID - 19 impact draagkracht
  2. Wijziging alimentatiebijdrage
  3. Inkomensvermindering
  4. Herstelbaar inkomensverlies DGA
  5. Winst ≠ kasstroom
  6. Niet - wijzigingsbeding
  7. Doorbreken niet - wijzigingsbeding
  8. Procederen
  9. Omgang en vakanties

Spreker(s)

mr.-Marjoleine-de-Boorder-IMG_6155.jpg
mr. Marjoleine de Boorder

advocaat en partner De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators

Bekijk profiel
mr.-Nynke-van-de-Storm.jpg
mr. Nynke van der Storm

advocaat De Boorder Familie- en Erfrecht Advocaten & Mediators

Bekijk profiel

In dit webinar te bespreken jurisprudentie